CHP Kurulusunun 89. Yilini Kutladi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurulusunun 89. yil dönümü nedeniyle CHP Il Baskanligi tarafindan Atatürk Aniti`na çelenk konuldu.

CHP Kurulusunun 89. Yilini Kutladi
Cumhuriyet Parki’nda düzenlenen törende CHP Il Baskani Ahmet Ertugrul ve partililer Atatürk anitina çelenk birakip saygi durusunda bulunduktan sonra katilimcilara tesekkür etti.
CHP Gençlik Kollari üyeleri tarafindan yapilan basin açiklamasinda, “CHP Cumhuriyetimizi ve devletimizi kuran, kendi kurdugu devlete kendisini tescil ettiren dünyada tek siyasi harekettir. Bugün, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 89. kurulus yildönümünü kutluyoruz. 1'inci Dünya Savasi sonrasinda Anadolu’nun isgali sonrasi 19 Mayis 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çikisiyla baslayan Kurtulus mücadelesi, 9 Eylül 1922’de düsmanin Izmir’de denize dökülmesiyle zafere ulasti. Dünya’nin ilk anti-emperyalist savasinda zafere ulasan bu savasin baskomutani Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari, düsmanin denize döküldügü tarihten tam bir yil sonra 9 Eylül 1923’te Cumhuriyet Halk Partisini kurdular. CHP, Anadolu Rumeli Müdafai Hukuk Cemiyeti ile olustu, Halk Fikrasi ile yürüdü, daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi kimligi ile Türkiye'nin kurtulusunu, kurulusunu gerçeklestirdi ve “Unutmayalim ki, 89 yil önce Mustafa Kemal Atatürk'ün, bizlere hediye ettigi Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli iki eseri vardir. Biri Cumhuriyet, digeri de Cumhuriyet Halk Partisidir. CHP, Türkiye'nin imarinda, iktisadi yapilanmasinda, çok partili hayata geçisinde, demokraside, sosyal devletin olusmasinda emekleri ve emek verenleriyle beraber bugünlere kadar geldi. Cumhuriyet Halk Partisi ve CHP ye gönül verenler o günden bu yana, 89 yildir Türkiye Cumhuriyeti’nin bagimsiz, laik, demokratik, onurlu çagdas bir devlet olarak var olmasi, güçlenmesi, halkimizin mutlulugu için çalisti, çalisiyor ve çalisacaktir. CHP zor günlerin partisidir. Ülkemizin yine bu zor günlerde CHP’ye ihtiyaci oldugunu biliyor ve bu bilinçle Ülkemizin ve halkimizin hizmetinde olmaktan gurur duyuyoruz. Bugün CHP yi elestirenler hiç unutmasinlar ki bu partinin sayesinde varlar ve politika yapiyorlar. Partimizin 89.yili tüm Ulusumuza aydinlik günler getirmesi Demokrasimiz ve Cumhuriyetimiz ebediyen yikilmaz kalesi partimizin 89.yildönümü tüm halkimiza kutlu olsun” denildi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284