CHP Meclis Üyeleri Baskan Ugurlu’ya Piri Reis Vadisi’ni Sordu

Ilimiz Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis üyeleri Enver Turhan, Celil Evcen, Aysegül Yildiz, Mehmet Saçli, Mehmet Yilmaz yazili bir soru önergesiyle Piri Reis Vadisi’nin durumunu sordular.

CHP Meclis Üyeleri Baskan Ugurlu’ya Piri Reis Vadisi’ni Sordu

Konuyla ilgili olarak CHP Il Baskanligi’ndan yapilan açiklamada, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak Karaman Belediyesi ve TOKI’nin ortak Piri Reis Vadisi projesi için yapilan çalismalari dikkatle izlemekte, Karaman ve Karamanlilar yararina yapilacak her çalismaya destek verecektir. Ancak Belediye Baskanliginin Tokiden 1 adet Baskanlik Konutu ve 10 adet daireyi almak için Belediye Meclisinden yetki aldigini biliyoruz, bir taraftan Belediye kendine ait gayrimenkulleri satarken neden bu projeden konut alma ihtiyaci duymustur?
7 Aralik 2012 de sona erecegi söylenen talep toplamada yeterli sayiya ulasilip ulasilamadigi konusunda kamuoyuna bilgi verilmesi gerektigine inaniyoruz. Belediye Baskanliginin yaptigi çalismalar hakkinda Belediye Meclis Üyelerimizin 08.12.2012 tarihinde verdigi yazili soru önergesi ektedir. Karaman kamuoyuna saygilarimizla duyurulur” dendi.
BELEDIYE MECLIS BASKANLIGI'NA
KARAMAN
Belediye Yasasinin 26. maddesi ve Belediye Meclisi Çalisma Yönetmeliginin 11. maddesi geregince asagida siraladigimiz konularda meclise bilgi verilmesini istiyoruz.
1-Toki tarafindan yapilacagi söylenen “Piri Reis Vadisi” konutlarinin tanitim ve pazarlamasi islemlerinde bugüne kadar kaç kisi çalisti, (Yurt içi ve yurt disi harcamalar dahil) bunun için belediyemiz ne kadar harcama yapti?
Yine “Piri Reis Vadisi” projesi için belediyemizin ne miktar arsasi Toki'ye devredilecek ve karsiliginda ne alinacaktir?
2-Belediyemizin 30.11.2012 tarihi itibariyle kurumlara ve özel sahislara olan toplam borç miktari ne kadardir?
3-Mülkiyeti belediyemize ait olan Gökkusagi Sosyal Tesislerinin; bakimsiz, yikik, harap ve sahipsiz göründügü ve yok olmaya yüz tuttugu görülmektedir. Bu konu yerel basinda da yer almistir.
Bu tesis neden kiraya verilerek veya belediyemiz tarafindan isletilerek degerlendirilmeyip yok olmaya terk edilmistir?
Geregi için saygi ile sunulur
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284