CHP ve Sivil Toplum Kuruluslari 19 Mayisi Kutladi

19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami’nin gençlik haftasi kapsaminda salonlarda kutlanmasina tepki gösteren Karaman’daki Sivil Toplum Kuruluslari, Cumhuriyet Parki’ndaki Atatürk Aniti önünde bir araya gelerek gençlik bayramini kutladi.

 CHP ve Sivil Toplum Kuruluslari 19 Mayisi Kutladi

Bayramin gençlik haftasi kapsaminda kutlanmasina tepki göstermek amaciyla yapilan programa Cumhuriyet Halk Partisi Il Baskani Ahmet Ertugrul, Merkez ilçe Baskani Mustafa Cem Kagnici, partililer, sendika temsilcileri, Atatürkçü Düsünce Dernegi üyeleri ile bazi vatandaslar katildi.

Saygi durusu ve Istiklal marsinin okunmasiyla baslayan program CHP Il Baskani Ahmet Ertugrul’un yaptigi basin açiklamasiyla devam etti. Ertugrul açiklamasinda yillardir büyük bir cosku ve heyecanla kutlanan 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençilk ve Spor bayraminin hükümet tarafindan alinan karar dogrultusunda salonlarda kutlanmaya mahkum edildigini belirterek, “1938 den itibaren “Gençlik ve Spor Bayrami”, 1981’den itibaren de “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami” olarak kutladigimiz 19 Mayis, Türk tarihi açisindan hayati derecede önemli bir gün, Türk Milletine mal olmus milli bir bayramdir. Günümüzde tüm milli degerlerimize yapildigi gibi Türk Milletine ait olan bu bayramin da içi bosaltilmaya çalisilmaktadir. Milletin bayramini istedigi gibi kutlamasi engellenmekte, sözde düzenleme yapiyoruz diyerek degersizlestirilmeye çalisilmaktadir. Biz milletimizin, Bayramina ve tüm milli degerlerine sonsuza dek sahip çikacagina inaniyoruz. Biz milletimizin, Milli degerlerimizi ve milli bayramlarimizi örseleyenlere; içini bosaltarak onlari degersizlestirmeye çalisanlara geçit vermeyecegine inaniyoruz” dedi.
Daha sonra hep bir agizdan Atatürk’ün Gençlige hitabesi ve Gençligin Ataya cevabi okundu. Cumhuriyet Parki’ndaki program Atatürk anitina karanfiller birakilmasi ve 10. yil marsinin söylenmesiyle sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284