CHP’li Akar, “Terör’de Çözüm Degil Sorun Olduk”

Cumhuriyet Halk Partisi, seçim çalismalarina basladi. Teskilatlarla bulusan parti meclis üyeleri yurdun çesitli illerinde es zamanli bir basin toplantisi düzenledi. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ise Karaman’da bir basin toplantisi düzenledi.

 CHP’li Akar, “Terör’de Çözüm Degil Sorun Olduk”

Basin toplantisina, Akar ile birlikte, Parti Meclis Üyesi Ahmet Ertugrul, Il Baskani Ismail Atakan Ünver, Ilçe Baskani Onur Irgat, eski Baskan Mustafa Cem Kagnici, partide daha önce görev almis çesitli Il, Ilçe ve Belediye Baskanlari ile teskilat yönetimi ve partililer katildi.

Hükümetin ekonomik politikasinda halki tamamen aldatmaya yönelik oyunlar oynadigini belirten CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, AKP hükümetinin Türkiye’nin geleceginin 15 yilini borçlandirdigini ifade ederek, “Her sey tozpembe degil. Giderek kirmiziya döndü. Bunlarin büyüme, istikrar açiklamalari koca bir yalan” dedi.
TERÖR’DE ÇÖZÜM DEGIL SORUN OLDUK
CHP’li Haydar Akar; “Paris'te Charlie Hebdo dergisine düzenlenen insanlik disi saldiri tüm dünyada oldugu gibi Türkiye'de de esefle karsilanmis, terörün karanlik yüzü biz kez daha 5 kitayi etkisi altina almistir. Bu saldiridan sonra faillerin yakalanmasi, sorumlu tutulan terör örgütlerinin izinin sürülmesi asamasinda Türkiye'nin teröristler için bir geçis ülkesi özelligi tasidigi kanisi öne çikmistir. CHP iktidarinda, Türkiye, adi teröre destek tartismalariyla anilan ülke olmaktan çikacak, “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” ilkesi baslica yol haritamiz olacaktir” diye konustu.
Akar, 4 eski bakana iliskin yolsuzluk dosyasinin Meclis genel kuruluna gelmesiyle ilgili olarak da, “AKP milletvekillerinin, kaçak sarayin degil vicdanlarinin sesini dinlemesini bekliyoruz. 4 eski bakan hiçbir usulsüzlüge bulasmadigini ispatlamak istiyorsa, bunu Yüce Divan önünde haykirabilir ve gerçek anlamda temize çikabilir. TBMM onlarin bu hakkini ellerinden almamalidir. AKP'nin 90 yilda yapilamayani yaptik derken dogru söyledigi baslica konu borçlanmadir. 90 yilda yapilamayan borçlanma bu hükümet döneminde olmustur. 2002 yilinda 130 milyar dolar olan dis borç 2014 yilinda 400 milyar dolara ulasmistir. Bu baglamda, AKP’nin “IMF’ye olan borcumuzu ödedik” söylemi büyük bir yalandir. Zira IMF’ye olan 22,1 milyar dolarlik borç, daha yüksek bir faizle borç alinarak kapatilmistir. Öyle ki, sadece borç hanesinin yeri degismistir AKP Cumhuriyet tarihinin en büyük faizcisidir. Türkiye'ye akan sicak para yilda ortalama yüzde 20 faiz kazanmakta, AKP bununla disaridan para getiriyoruz diyerek övünmektedir. Sicak paraya yilda 50 milyar lira faiz ödemesi yapilmaktadir. Hükümet ülke kaynaklarinin büyük bölümünü faiz lobisine sunmaktadir. AKP yapan degil, satan partidir. Türkiye'de özellestirmelerin basladigi 1986 yilindan 2015 yilina dek 65 milyar dolarlik satis yapilmistir. Bunun yüzde 87'lik dilimini olusturan 57 milyar dolarlik bölümü AKP döneminde yapilmistir. AKP, önemli bölümü Cumhuriyetin ilk yillarinda CHP iktidari döneminde yapilan onlarca tesisi satmis, karsiliginda bunun onda biri düzeyinde bile tesis insa etmemistir. 1934'te kurulan SEKA, 1935'te kurulan Etibank, 1937'de kurulan Türkiye Demir Çelik Isletmeleri, 1953'te kurulan TÜGSAS, 1960'ta kurulan Erdemir AKP döneminde satilan kurumlardan sadece birkaçidir.   AKP, Cumhuriyetin ilk yillarinda çakilan çivileri tek tek satmis, üretim ekonomisinin çivisini çikarmistir. Issizlik, Türkiye'de sadece “parasizlik” degil ayni zamanda “umutsuzluk” haline gelmistir. Resmi istatistiklere göre issizlik orani yüzde 10,5'tir. Is bulma umudunu yitirdigi için is aramayanlar da hesaba katildiginda oran yüzde 17,5'tir. Gençler arasindaki issiz orani yüzde 19,2'dir.  Mevcut geliri ile geçinemeyen aileler borçla yasamini döndürmeye çalismaktadir. 2002 yilinda kredi karti borçlari 4,3 milyar lira iken bugün bu rakam 74,2 milyar liraya yükselmistir. Ayni zaman diliminde batik tüketici kredisi borçlari 43 kat artarak 278 milyon liradan 12,1 milyar liraya çikmistir. Bu politika sürmektedir. Hükümet ithalat politikasiyla bizim çiftçimizi degil, baska ülkelerin çiftçilerini desteklemektedir.
CHP iktidarinda ekonomiye bakisi temelden degistirip tüketim ve borç ekonomisinden üretim ekonomisine geçecegiz. Halkimizi borçlandirarak rehin alan hükümetin biraktigi yükü halka ödetmeyecegiz. CHP ekonomi yönetimini halkin sikintilarini en aza indirecek yöntemlerle ele alacaktir.  Ancak bu noktada da belirtmek gerekir ki, sanayide ve tarimda Ar-ge’ye dayali yeni bir büyüme ve kalkinma hamlesine girisilecek, artan refahin hakça paylasilmasi ilkesi yasama geçirilecektir. Ekonomik büyümenin yaninda, Türkiye’yi “Insani Gelismislik Endeksinde” uygar uluslar düzeyine çikarmak için gerekli çabalar gösterilecektir.”dedi. Yapilan açiklamanin ardindan toplanti basina kapali olarak devam etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284