CHP’nin Oda Ziyaretleri Sürüyor

CHP Il Örgütü Madeni Tornacilar Odasina ve Firincilar, Pastacilar, Lokantacilar Odasina ayri ayri iade-i ziyarette bulundu.

CHP’nin Oda Ziyaretleri Sürüyor

CHP Il Baskani Ismail Atakan Ünver, Merkez Ilçe Baskani Onur Irgat, Milletvekili aday adayligi için istifa eden önceki Il Baskani Mustafa Cem Kagnici ve parti yöneticileri katildi. Oda baskanlari Cemal Özbay ve Alaattin Divleli ile yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliginde geçen ziyarette oda baskanlari sorunlarini dile getirdi.

CHP Il Baskani Ismail Atakan Ünver, Esnafin yasadigi sorunlarin mutlaka çözümünün gerektigini, Karaman’da 10.000 civarindaki küçük esnafin önemli bir güç oldugunu, CHP olarak bu olarak bu güce önem verdiklerini belirtti.
Karsilikli sohbet seklinde geçen görüsmede Il Baskani Ünver, son günlerde hükümet tarafindan bir seçim vaadi olarak açiklanan dar ve orta gelir grubunu, bu anlamda esnaflari da ilgilendiren, konut alacaklara devlet destegi yapilacagi yönündeki açiklamalari degerlendirdi.
Ünver, yaptigi degerlendirmede, “ Türkiye Ekonomisinin en önemli sorununun tasarruf oraninin düsük olmasidir. Dar ve orta gelir grubundaki yurttaslar geçimlerini ancak saglayabildiklerinden tasarruf edememektedirler. Bu nedenle söz konusu konut desteginden yararlanmalari çok düsük bir ihtimaldir. Bu düzenleme yine yüksek gelir gruplarinin ve zenginin isine yarayacaktir. Çünkü ev almak isteyen yurttas bankaya konut almak için konut destegi almak için hesap açacak 5 yil bu hesapta para biriktirecek ve bes yilin sonunda bu hesapta biriken paranin %15 i oraninda devlet destegi alacak. Örnegin çok zor olmasina ragmen ayda 500 TL biriktiren bir yurttasin bu hesapta 5 yilin sonunda, 30.000 TL olacak ve devlet bu paranin %15 ini yani 4,500 TL katkida bulunacak, ortalama bir dairenin 200.000 TL oldugunu düsünürsek yapilacak katki komik kalacaktir. Hükümet bu hesaplarda biriken parayi 5 yil süreyle ucuz iç finansman kaynagi olarak kullanacaktir. Bu düzenleme dar ve orta gelirlinin konut sahibi olabilmesi için yapilmamistir” dedi.
Ziyaret karsilikli basari ve iyi niyet dilekleri ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284