Davutoglu: “Karaman Artik Kenarda Bir Il Degil, Türkiye’nin Yükselen Ili Oluyor”

Basbakan Ahmet Davutoglu, Karaman`da partisinin düzenledigi mitingde yaptigi konusmada, basindan beri bu tür provokasyonu beklediklerini belirterek, HDP`ye yönelik saldirilari siddetle kinadiklarini ve saldiranlarin sonuna kadar takipçisi olacaklarini söyledi.

 Davutoglu: “Karaman Artik Kenarda Bir Il Degil, Türkiye’nin Yükselen Ili Oluyor”

Basbakan Ahmet Davutoglu, Karaman'da partisinin düzenledigi mitingde halka hitap ederek, Karaman'in kendi evi oldugunu ifade etti. Yogun gündeme ragmen Karaman'a mutlaka gelmeyi düsündügünü belirten Davutoglu, "Çünkü, Disisleri Bakani olarak geldigimde de beni çok iyi karsiladiniz. Biz Karaman ile gurur duyuyoruz. 7 Haziran’a dogru yürüyoruz. Ilk 40 mitingi tamamladik. Ikinci 40, Karaman’dan basliyor. Karaman’a her zaman güvendik ve Karaman bizi hiç yalniz birakmadi" dedi.

"HDP’YE YAPILAN SIDDETI KINIYORUZ"
Basbakan Davutoglu, Erzurum'da ilk mitingi yaptiginda bütün partilere, vatandaslara çagrida bulundugunu hatirlatarak söyle konustu: "Kimse kimseye hakaret etmesin, siddete yol açmasin kimse. Hepimiz bunlara karsi dimdik duralim. Yuvalanmak söz konusu oldugunda özellikle rica ettim. Ama maalesef bugün sabah aldigimiz haber bizi üzdü. Adana ve Mersin’de HDP binalarina saldiri oldu. Kim, seçim kampanyasina siddet bulastirirsa, herhangi bir siddet çagrisinda bulunursa onun karsisinda en önce AK Parti duracak. Bu saldiriyi siddetle kiniyorum. Her zaman saldirilarin karsisinda olduk. Saldiranlarin da her zaman hesabini sorduk. Içisleri Bakaniyla konustum, net talimat verdim. Arkasinda kim varsa çikarin dedim. Takip edin dedim. Birileri provokasyon yapabilir, seçim ortamini bozacak siddet eylemi yapabilir, en basindan beri bekliyoruz bunlari zaten. Buradan bir kez daha söylüyorum, bu saldirilari kiniyor ve saldiranlarin yakalanmasi için sonuna kadar takipçisi olacagiz. Bütün partilere çagrida bulunuyorum. Partiler olarak ilkeli bir tavir tutunmaliyiz. Bizim milletvekillerimizde saldiriya ugradi. Hep beraber kim yaparsa yapsin siddetin karsisinda olmaya kararli olarak devam edelim. Bu saldirilardan hareketle herhangi bir sekilde eylem olursa, bu saldirilar yön saptirarak AK Parti ve hükümeti suçlayacak olursa buna da müsaade etmeyiz.”
TÜRKÇEYI DÜNYAYA TANITIYORUZ
Basbakan Davutoglu, 7 Haziran seçimlerinin kader seçimi oldugunu vurgulayarak, "Öyle bir dönem yasadik ki, Türkçeyi bütün dünyaya tanitabilmek için 38 kültür merkezi açtik. Her yerde Türkçe kurslari açildi. Bazi ülkelerde Türkçe seçmeli dersleri müfredata koydular. Türkçe, dünyanin her yerinde tanitilacak ve konusulacak” dedi.
Türkiye’nin kendi savas uçagini yaptigini, milli tankini yaptigini belirten Davutoglu, sözlerini söyle sürdürdü: "Türkiye’nin nereden nereye geldigine bir de buradan bakalim. 100 yil, 80 yil sonra acziyet içinde bir Türkiye devraldik. Simdi nasil bir Türkiye var. Su anda kendi tankini yapan Türkiye Cumhuriyeti var. AK Parti yapti. Kendi helikopterimizi yaptik, TSK'da hizmete girdi. Helikopter bile alamayan ülkeden savas helikopteri yapan ülke haline geldik. Onlar konusur, AK Parti yapar. Kendi savas gemimizi yapiyoruz. Türk yapimi gemilerimiz Afrika önlerinde. Simdi de Türk donanmasi Malezya açiklarinda Japonya’ya dogru gidiyor. Iste kudretli Türkiye bu”
MHP'YE ELESTIRI
Basbakan Davutoglu, MHP lideri Bahçeli'yi elestirerek, “Bahçeli burada gelip de milliyetçilik yapmaya kalkarsa ona sorun; Sizin zamaninizda gemi yapilabiliyor muydu? Helikopter yapiliyor muydu? Hizli tren var miydi? Duble yol var miydi? Bunlari sorun. Simdi biz Türkiye Cumhuriyeti Devletini küresel bir güç yapacagiz. Önümüzü kesmeye çalisiyorlar. Önce tek tek denediler, olmadi. Partimizi kapatmaya çalistilar, olmadi. Bizi durdurabilirler mi? E muhtira verdiler ama aynen adresine iade ettik. Cumhurbaskanimizi seçmemizi engelleyebildiler mi? Sonra Geziciler çikti. Onlar büyük sehirlerde ortaligi siddete bogarken milletimiz basiretle ayakta durdu. Bunlara pabuç birakir miyiz? Sonra paralel çeteyi çikardilar. Hepsi hesap verecek” dedi.
"SIZIN OYUNUZ NEYDI DE NE OLACAK"
Basbakan Davutoglu, bu seçime giderken baska oyunlar içine girenler oldugunu anlatarak sözlerini söyle sürdürdü: "Bizimle hesaplasamiyorlar. Dedim ki hepsine, eger ben seçimi kaybedersem, yani iktidar olamazsak birakirim. Siz birakir misiniz dedim? Kiliçdaroglu diyor ki, 'eski oyum çikmazsa birakirim.' Eski oyunla neydi ki? Bahçeli de oyum düsmezse birakmam diyor. Allah askina yüzde 13 ile millete iktidar olabilirim diyebilir misin? Umut verebilir misin? HDP ise baraji geçemezsem birakirim diyor. Ben AK Parti’ye güvenerek diyorum ki, basari da bendedir, basarisizlikta. Ne olursa olsun geregini yaparim.”
"BUNLARIN HESABI AK PARTI’YI ZAYIFLATMAK"
Basbakan Davutoglu, konusmasini söyle sürdürdü:
“Bu sunu gösteriyor. CHP, MHP ve HDP, bunlarin hesabi AK Partiyi zayiflatmak. Paralel çetede 4’üncüsü oldu. Bu 4’lü çeteye ülkeyi birakir miyiz? Karsilarinda da AK Parti var. Birileri onlara diyor ki, 4 yanlis bir dogruyu götürür, biz de diyoruz ki, 1 dogru 4 yanlisi götürür. 12 yil önce Karaman’da üniversite var miydi? Karaman’a üniversiteyi AK Parti kurdu. Organize Sanayi Bölgesi var miydi? Simdi var. AK Parti kurdu. Dogalgaz var miydi? Yoktu."
Ermenek’e, 2017’de dogalgaz gelecegini anlatan Davutoglu, sözlerini söyle sürdürdü: "2002’de bütün Karaman’da sadece iki ambulans vardi. Simdi 25 ambulans var. Ambulans helikopterimiz var. Bu daglarda insallah bir daha yol veya ambulans eksikligi nedeniyle kimse hayatini kaybetmeyecek. Takdir Allah’in ama tedbir bizim. Karaman’in toplam ihracati 36 milyon dolar, simdi 360 milyon dolar. Insallah Karaman havalimaninin da etüt çalismalarini tamamladik, hayata geçiriyoruz. Allah hayirli eylesin. Karaman’da her tür çalismayla önümüzdeki dönemde Karaman’i dünyaya tanitacagiz. Karaman artik kenarda bir il degil, Türkiye’nin yükselen ili oluyor insallah. Iste Karaman, iste basbakan. Biz her seyden önce bütün vilayetlerimize asigiz. Karaman’da bizim evimiz."
Milli iradeyi hakim kilacaklarini söyleyen Davutoglu, "Kudretli Türkiye’yi insa edecegiz. Biz de verdigimiz her sözü tutacagiz. Insallah don ve afetten etkilenen çiftçilerimiz var. Talimat verdim, Karamanli çiftçilerimizin zarari da karsilanacak" dedi.
"28 IKTIDAR EMANETE HIYANET ETTI"
Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Eski Bakani ve Karaman Milletvekili Lütfi Elvan da, “Demokrasi için, özgürlük için, büyük ve güçlü Türkiye için bu güne kadar dimdik ayakta durdunuz. Bu bizim onuncu seçimimiz. 9 seçim yaptik ve 9 seçimde de Karaman tarih yazdi. 13 yillik dönemde AK Parti, ülkemizin fiziki altyapisini, sosyal altyapisini, ekonomik altyapisini güçlendirdi. Kaya gibi yaptik. Dis güçlere karsi dayanikli" diye konustu.
Ipek böceginin yaptigi gibi Türkiye’nin dört bir yerinde koza ördüklerini anlatan Elvan, sözlerini söyle tamamladi: "Ikinci yarimizda Karaman yine sahlanacak. Türkiye yine sahlanacak. AK Parti'den önceki dönemlerde 1965 yilindan 2002 yilina kadar 28 iktidar geldi geçti. Bir iktidarin ortalama ömrü 1 yil 4 ay. Siz, o partilere tam 5 yil için emanet verdiniz onlar emanetlerine hiyanet etti. Bir anlamda vakitlerini doldurmadan kaçti. Darbecilere karsi selam durdular. Ama AK Parti iktidari dimdik ayakta durdu. Biz, sizlere ne kadar tesekkür etsek az. Artik Türkiye o koalisyon, karanlik dönemlerden kurtuldu. Ikinci atilim döneminde insallah Karaman’i ve Türkiye’yi sahlandiracagiz."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284