Elvan, Endonezya Bölgesel Temsilciler Meclisi Üyelerini Kabul Etti

TBMM’deki mesaisine bugün de Endonezya heyetini kabul ederek devam eden Karaman Milletvekili Lütfi Elvan, Komite üyelerini TBMM`de görmekten ve agirlamaktan büyük mutluluk duydugunu ifade etti.

Elvan, Endonezya Bölgesel Temsilciler Meclisi Üyelerini Kabul Etti
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Lütfi Elvan, "Son yillarda her iki ülke arasinda karsilikli üst düzey ziyaretler olmus ve bu ziyaretler iki ülke arasindaki iliskileri daha da güçlendirmistir dedi.
Elvan, 16.Yüzyildan bu yana Endonezya ile dostluk içinde bir iliski yürüttügümüzü bu manada söz konusu iliskinin tarihi bir boyutunun da oldugunu ifade etti. Isbirligimizin yardimlasma temelinde gelistiginin de altini çizen Elvan bunun memnuniyet verici oldugunu söyledi.
Elvan, Endonezya'yi sadece dost ve kardes bir ülke olarak görmediklerini, ekonomisi günden güne gelisen dünya barisina katkida bulunan, bölgesinde ekonomik ve politik gücü bulunan önemli bir ülke oldugunu da belirtti.
Elvan Endonezya’nin son yillarda ekonomik alanda ciddi mesafeler kateden Müslüman bir ülke olarak önemli bir yerde durugunu söyleyerek bu durumdan büyük bir memnuniyet duydugunu dile getirdi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nun çalismalari hakkinda da birtakim bilgiler veren Elvan, konuk heyetin dile getirdigi sorulari da cevaplandirdi. 
Endonezya Meclisi Komite üyeleri heyeti baskani ise Türkiye'de ve TBMM'de olmaktan büyük memnuniyet duydugunu ifade ederek TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Lütfi Elvan'a kendilerine vakit ayirdigi için tesekkür etti. Konuk heyet baskani, "Mesafe olarak iki ülkenin arasi uzak ama biz biliyoruz ki; iki ülke arasindaki gönül baglari çok yakin ve güçlüdür” dedi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284