Elvan, Pakistan Heyetine Türkiyenin Demokrasi Tecrübesini Anlatti

Ilimiz Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Lütfi Elvan, Pakistan Parlamentosundan Milletvekilleri, Senatörler, bürokratlar ve gazetecilerden olusan heyeti makaminda kabul etti.

Elvan, Pakistan Heyetine Türkiyenin Demokrasi Tecrübesini Anlatti

Baskanligini Pakistan Senatosu Savunma ve Savunma Üretimi Komitesi Baskani Senatör Mushahid Hüseyin Seyid’in yaptigi Pakistan’in önemli düsünce kuruluslarindan olan “Pakistan Yasa Gelistirme ve Saydamlik Enstitüsü” heyeti Lütfi Elvan tarafindan kabul edildi. Ziyaretle ilgili bilgi veren TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Lütfi Elvan, Pakistan Parlamentosundan Milletvekilleri, Senatörler, bürokratlar ve gazetecilerle birlikte yirmi kisiden olusan kalabalik bir heyetle gerçeklesen ziyaretin, Türkiye’nin demokrasi tecrübesinden yararlanmak, Türkiye Büyük Millet Meclisi ile Plan ve Bütçe Komisyonunun çalismalari, bütçe yapim süreci hakkinda bilgi almak amaciyla gerçeklestigini belirtti.
Elvan, heyete, Ak Parti hükümetleri döneminde yapilan demokratiklesme süreci ile ilgili çalismalar, yapilan düzenlemeler ile sivil asker iliskilerindeki gelismeler, TBMM çalismalari, hakkinda bilgi verildigini belirtti. Heyet üyeleri de, Pakistan için birçok konuda örnek alinan bir ülke olarak Türkiye’deki gelismeleri ilgi ile izlediklerini, Türkiye’nin tecrübelerinden istifade ettiklerini ve ziyaretten çok memnun olduklarini belirttiler.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284