Elvan, Ulastirma Bakanligi Görevini Yildirim’dan Devir Aldi

Basbakan Recep Tayip Erdogan yeni kabineyi açikladi. 10 Bakanlikta görev degisikligi yapilirken ilimiz Milletvekili Lütfi Elvan kabineye Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakani olarak giren isim oldu.

 Elvan, Ulastirma Bakanligi Görevini Yildirim’dan Devir Aldi

Ilimiz Milletvekili Elvan’in Ulastirma Bakanligi’na getirilmesi Karaman’da büyük sevinçle karsilanirken, Elvan, bakanlik görevini bugün düzenlenen törenle Binali Yildirim’dan devraldi.

Bakanlikta düzenlenen törende bir konusma yapan Binali Yildirim, 11 yil süren hizmet süresini tamamlamis bulundugunu belirterek sunlari dedi
“Hizmet süremi tamamlamis bulunuyorum. Suan itibariyle görevimi degerli milletvekilim ülkenin kalkinmasina katkilari olmus Lütfü Elvan kardesime gönül rahatligiyla bu görevi devretmenin mutlulugunu yasiyorum. Devrettigimiz Bakanlik Türkiye'nin kaderini degistirecek unutulmaz eserleri yapti. Yollari böldük milleti birlestirdik. Havayolunu halkin yolu yapacagiz dedik ve 152 milyona ulasan havayolu büyüklügünü elde ettik. Ülkemizin insanimizin hayallerini gerçege dönüstürdük Marmaray'i yaptik ve hizmete sunduk. Hizli tren özlemini giderdik ve gerçege dönüstürdük. Yarin itibariyle Sakarya da Ankara- Istanbul hizli tren deneme sürüsleri baslayacak ve 2.3 ay içerisinde bu hatti da açmis olacagiz. Ankara-Kirikkale- Yozgat -Sivas hatlari da devam etmektedir. Marmaray'in kardesi 2. tüneli de yapiyoruz. Geçtigimiz 11 yil ilerisinde devrim olan bir dönem olmustur. Bu bir devir teslim dönemi anlatacak çok sey var. Eminim baslayan bu hizmet kervani hiz kesmeden basarilara imza atmaya devam edecek. Bu basarinin arkasinda ekip basarisi vardir. Bu ekip bir olduk beraber olduk gönüllerimizi birlestirdik ve güzel hizmetler yaptik. Birbirinin kuyusunu kazan degil birbirine destek veren bir ekibimiz var. Bugünlere gelmemizde en büyük destegimiz; en güçlü destegi veren 76 milyon insanin verdigi destektir. Basbakanim bize güvendi zor ve iyi zamanda yanimizda oldu biz de ondan aldigimiz güçle yolumuza devam ettik".
Elvan ise, zor bir görevi devraldiginin bilicinde oldugunu vurgulayarak, "Sadece Türkiye de degil dünyada ses getiren projeler de imzasi olan bakanimiza tesekkür ederim ve hep biz anlayisi ile çalismalarimiza devam edecegiz. Özellikle son 11 yilda Türkiye’nin önünü açan ne kadar proje varsa bunun altinda imzasi olan kisi Sayin Bakanimdir. Huzurlarinizda kendisine tesekkür etmek istiyorum. Duble yollardan, hizli trene, Marmaray’dan, üçüncü köprüye, üçüncü havalimanindan kanal Istanbul’a varincaya kadar sadece Türkiye’de degil, dünyada ses getiren bu projelerin altinda imzasi olan kendisidir. Insallah Sayin Bakanimizin biraktigi yerde hizla yogun bir sekilde geceli gündüzlü çalisarak hep biz anlayisiyla çalismalarimizi sürdürecegiz. Türkiye büyümeye ve güçlenmeye devam edecektir. Hiç kimsenin tereddüdü olmasin. Belediye baskanligi adayliginda da bakanimiza basarilar diliyorum" diye konustu.
Daha sonra Ulastirma eski Bakani Binali Yildirim, yeni Bakan Lütfi Elvan’a bakanlik rozetini takarak görevini devredip basarilar diledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284