Hıdır: Belediyecilik Geleneğinden Gelen Biriyim

31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti’den Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulunan Mimar Abdüllatif Hıdır, Parti Toplantı Salonunda bir basın toplantısı düzenledi.

Hıdır: Belediyecilik Geleneğinden Gelen Biriyim

Toplantıda konuşan Hıdır, belediyecilik alanında mesai kavramının bulunmadığını ve yıllardır belediyelerin çalışmalarıyla içli dışlı olduğunu ve belediyecilik geleneğinden geldiğini açıkladı.

Hıdır, “AK Parti belediyeciliği malum Karaman’da da AK Parti’nin kurulduğu yıllardan bu yana devam ediyor. AK Parti belediyeciliğinin kurucusu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da Başkanlıktan gelen bir isimdir. Cumhurbaşkanımız, Belediye Başkanlığı görevi yaptığı dönemde belirli prensipler, ilkeler koydu ve bugün Cumhurbaşkanlığı makamına kadar yükseldi. Bunun altında yatan tek sebep ise AK Parti belediyeciliğinin temel ilkeleridir. Genel Başkanımız bu ilkeleri liyakat, ehliyet, disiplin, çalışkanlık ve fedakârlık olarak belirledi. Belediye Başkanlarını seçerken de bu 3 kurala hassasiyetle özen göstereceğini ifade etti. Belediyecilik geleneğinden gelmek önemli bir şey. Bir yere başkan seçilecekse o işi iyi bilmesi gerekiyor. Belediyeciliğin eksilerini artılarını bilen fedakârlıktan kaçmayacak özelliklere hayiz insan olması gerekiyor. Belediyeciliğin proje kontrol elemanlığından başlayıp en üst düzey olan daire başkanlığına gelene kadar her kademesinde her zorluğunu yaşayıp gelmiş bir kardeşinizim. Geçtiğimiz dönem adaylığımı koydum iyi yerlere de geldiğimiz kanaatindeyim. Ama şimdiki başkanımıza nasip oldu. Tab iki AK Partili belediyecilikte bizim yapmamız gereken destek olmaktır. Bu anlamda belediyecilik geleneğinden gelmek olmak şehre artı bir ile başlamak demektir” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284