İYİ Parti Yönetiminden Süt Birliği’ne Ziyaret

İYİ Parti İl Teşkilatı, Karaman Süt Üreticileri Birliğini ziyaret etti.

İYİ Parti Yönetiminden Süt Birliği’ne Ziyaret

İyi Parti İl Başkanı Bahadır Bayraç ve beraberindeki heyet Süt Üreticileri Birliği Başkanı Süleyman Selim Akkuş’tan birliğin ve üyelerin sorunları ile ilgili bilgi aldı.

Birlik Başkanı Süleyman Selim Akkuş, içinde bulundukları ekonomik koşulların kendilerini ve süt üreticisini zor durumda bıraktığını belirterek,“Ben şahsen 18 yıllık süt üreticisiyim. Birlikteki görevimden öncede bu işle uğraştım. Birçok ekonomik dalgalanmalar gördük ama böyle ağır bir kriz görmedik. 2006 yılında kurulan birliğimizde üye sayımız yüzde 50 azaldı. İnsanlar bu işi bırakıyorlar. Sıkıntılarımız ertelene ertelene çıkmaza girdik. Süt tozunun ithali, tereyağı ve bazı hayvansal ürünlerin ithali ve bunların ithaline getirilen kolaylıklar yerli üreticiyi bitirme noktasına getirdi.  Zirai krediler özel bankalara yönlendirildi. İnanın şu anda satılık olmayan çiftlik yok. Sorunlarımızı ve ne yapılması gerektiğini Tarım Bakanlığı yetkililerine bildirdik, ama çözüm bulunmadı. Bugün üretici ve STK’ların bir önemi yok” dedi.

Birlik Yönetim Kurulu üyesi Yiğit Dorla’da, Pazar konusunda daralma ve büyük oranda finansman sıkıntısı olduğunu ve bu nedenle Birliğin Süt verdiği kuruluşlardan uzun süredir ödeme alamadığını, sanayicinin de darboğazda olduğunu belirterek Tarım sektörünün incitildiğini,  birkaç ay sonra daha büyük sorunların ortaya çıkacağını,  bugün bu sorunların çözülmemesi durumunda yarın daha geç olacağını ve kendilerinin artık başka şeyler konuşuyor olacaklarını söyledi.

İyi Parti İl Başkanı Bayraç”ta İYİ parti olarak tarım ve hayvancılıkla ilgili tüm Sivil Toplum Kuruluşlarının sorunlarını dinlemeye devam edeceklerini belirterek bu sorunların ülkenin topyekün sorunu olduğunu ve en kısa zamanda genel merkeze ileteceklerini ve Meclis Tarım Komisyonunda ele alınmasını sağlayacaklarını, bu konuda ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284