Kagnici: “Piri Reis Vadisi Projesi Ne Asamada Bilmiyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Ilçe Baskani Mustafa Cem Kagnici, Belediye ve TOKI isbirligi ile hayata geçirilmeyi düsünülen ve uzun süre devam eden reklam ve tanitim günlerine karsin Piri Reis Vadisi Projesinde gelinen son durumu bilmedikleri için bu konuda kamuoyunun aydinlatilmasi gerektigini söyledi.

Kagnici: “Piri Reis Vadisi Projesi Ne Asamada Bilmiyoruz”

Kagnici konuyla ilgili olarak yaptigi yazili açiklamada, “Anayasaya aykiri olarak merkezi yönetimin yerel planlama yetkilerine el koymasi sonucu, yerel yönetimlerin imar ve planlama yetkilerinden söz edilemez duruma gelinmistir Anayasa hükmü geregi merkezi yönetim, yerel yönetimler üzerinde sadece idari vesayet denetimi yapabilecekken hiyerarsik denetim yapar duruma getirilmistir. Bu durum anayasaya, planlama ilke ve tekniklerine de aykiridir. Bir planda ki park ve rekreasyon alanlarini kaldirip çok yogun konut ve ticari alana çevirirseniz bu alanda yasayanlar yesil alanlardan yoksun kalacak ve altyapida bu yogunlugu kaldiramayacaktir. Kurulmus olan planlama sistemi de kökten çökmüs olacaktir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Piri Reis Vadi Projesi ile ilgili olarak zaman zaman halkimiz adina görüslerimizi Karaman kamuoyu ile paylastik, bugün gelinen noktada ilan panolarinda, tanitim ofisleriyle, medyada ki yogun tanitimla ve Avrupa seyahatleri ile ön talebi toplanan bu projenin ne asamada oldugunu bilmemekteyiz, bitti her sey hazir derken maalesef farkli durumlarla karsilasmaktayiz. Örnegin 08/07/2013 tarihinde yapilan Belediye Meclis toplantisinda bu emsal artisi gündeme getirilmistir. Bu emsal orani artisi ise TOKI’ye avantaj saglamaktadir. Emsal oranlari artisi 5–4 ve 1,5 gibi oranlardadir, örnek verecek olursak Çeltek Mahallesinde arsasi olan bir Karamanli 1500 metrekarelik arsasina 0,40 emsal oranli 120 m2 lik 5 adet daire yapabilirken ayni yerde TOKI 1500 m2’lik arsaya 5 emsal orani ile 120 m2’lik 62 daire yapabilecektir.
• 1500m2*0,40= 600m2/120m2= 5 Daire
• 1500m2*5,00=7500m2/120m2= 62 Daire
Ayrica Vadi ikiye bölünerek konut yapilacak yerlerin tapu devrini TOKI alir iken sosyal donati vb. yerlerin tapusunu almayip, konutlarin olasi yapimindan sonra bu alanlarin Insasindan vazgeçip masraflarini Karaman Belediyesine mi birakacaktir? Bir baska sorun ise genelge geregi 1 yil önce planli alanlar imar yönetmeligini, hazirlanmasi gerekirken Karaman Belediyesi bunu hazirlamamistir. Bu eksiklikler plan notlari ile çözülmeye çalisilmaktadir, olasi plan notlarinin iptali durumunda imar kargasasi baslayacak vatandas magdur olacaktir, çünkü genelgede plan notlari yönetmeliklere aykiri olamaz denilmektedir. Konu hakkinda kamuoyunu bilgilendirir saygilar sunariz” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284