Karaman Heyetinden Bakan Elvan’a Hayirli Olsun Ziyareti

Karaman heyeti, Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan’a hayirli olsun ziyaretinde bulundu.

Karaman Heyetinden Bakan Elvan’a Hayirli Olsun Ziyareti

AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani iken kabinede yapilan son degisiklikten sonra Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakanligina getirilen Lütfi Elvan’a hayirli olsun ziyaretleri devam ediyor. AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün ile Karaman Valisi Murat Koca baskanligindaki Karaman heyeti bugün Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakanligi'na gitti.
Bakan Elvan, Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakanligina getirilmesi nedeniyle hayirli olsun ziyaretinde bulunan heyeti kabulünde konuklarina bu anlamli ziyaretlerinden dolayi tesekkür ederek, kendilerini bakanliginda konuk etmekten duydugu memnuniyeti ifade etti.
Bakan Elvan, ziyarette yaptigi konusmada; “ Bu tablo aranan, özlenen bir tablo. Temel amacimiz Karaman. Karaman’i gelistirmek, kalkindirmak ve büyütmek. Karaman’in sorunlarina yönelik olarak her türlü çalismayi yürütecegiz. Bunun için yapilmasi gereken önemli çalismalar var ve bu çalismalari hep birlikte çözme ugrasinda olacagiz” dedi.
Bakan Elvan, yogun geçen bir dönem ve tempo gerektiren çalismalardan dolayi henüz bakanliga bagli kuruluslari dahi taniyamadigini bu nedenle Karaman’a gelme imkâni bulamadigini belirtirken, önümüzdeki hafta içerisinde Karaman’i ziyaret edecegini söyledi. Bakan Elvan, hem ülke için hem Karaman için ellerinden ne geliyorsa hizmet etmeye ve çalismaya devam edeceklerini, yaptiklari ve bundan sonra da yapacaklari çalismalarla da Türkiye’yi büyütmeye ve güçlendirmeye devam edeceklerinin altini çizdi.
Vali Murat Koca ise yaptigi konusmasinda, “Bir Karaman ve Karaman sevdalisi olarak Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani olarak yaptiginiz çalismalar ve ülkemizin kalkinmasina sagladiginiz katkilar herkes tarafindan görülmekte ve bilinmektedir. Bakanliginizla birlikte bu yükünüzün artacagi da muhakkaktir. Bildiginiz gibi Karaman’da sicak karisim asfalt ve duble yol çalismalari devam etmektedir. Eregli yolu Yesildere kavsagina kadar tamamlanmistir. Karaman – Kâzimkarabekir arasinda devam eden çalisma nedeniyle tek seritten çift yönlü çalisan trafik, 9 km’lik kisminin tamamlanmasiyla 2013 yilinin son gününde trafige açilmistir. 2014 yilinda hava sartlarinin müsait olmasiyla Konya - Karaman arasinda çalisma yapan her iki firma yol çalismalarina baslayacak ve en kisa zamanda yol çalismalari sona erecektir. Yine Karaman Ermenek karayolunda da çalismalar devam etmektedir. Karaman - Ermenek karayolunda ihale edilmeyen kesimlerin ihale edilmesi, proje çalismalari devam eden Karaman - Eregli yolunun duble yol olmasi için yapilan çalismalar konusunda yolun 2014 yilinda ihale edilerek çalismalara baslanmasi, Karamanli hemserilerimizin ortak arzusudur diye düsünüyorum. Sayin Bakanim, 1948 yilinda Karaman’da askeri amaçli havaalani yapilmasi hususunda Bakanlar Kurulu Karari alinarak, havaalaninin yapildigi bilinmektedir. Ancak ne yazik ki, su an öyle bir havaalani yok. Karamanli hemserilerimiz, bilindigi gibi 145 km mesafedeki Konya havaalanindan faydalanmaktadir. Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakanliginin bir devlet politikasi olarak tespit ettigi havaalanlarinin 100 km yariçapli tüm ülkeyi kusatmasi ilkesi çerçevesinde Karaman’a da havaalani yapilmasi konusundaki talebimiz Valiligimizin 08.10.2013 tarihli yazisiyla Bakanliginiza ve Kalkinma Bakanligina iletilmistir. Karaman olarak Karamanli Sayin Bakanimizi Karaman Havaalaninda karsilamak ve agirlamak istiyoruz. Sayin Bakanim, Karaman Lojistik Merkezi yapimi konusunda TCDD tarafindan çalismalara baslanmistir. Bu çalismalarin hizlanmasiyla 132 ülkeye ihracat yapan Karaman ürünlerinin tasinmasi, dagitilmasi ve pazarlanmasi konusunda ciddi ilerlemeler kaydedilecektir. Ayni zamanda ilimiz ürünlerinin tasinmasindaki payi %5’i geçmeyen demiryolunun payi artacak tasima maliyetleri de düsecektir. Hizli tren konusunda da yapilan çalismalarin tamamlanarak Karamanli vatandaslarimizin hizmetine sunulmasi arzumuzdur. Sayin Bakanim tekrar, bakanlik görevinizin hayirli olmasini diliyor, Karamanli hemserilerimin selâmlarini iletiyor ve saygilar sunuyorum” dedi
Ziyaret toplu fotograf çekilmesiyle son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284