Karayolu Yatirimlarinda Büyük Hamle

AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Lütfi Elvan, Karaman Ilinde yürütülen karayolu çalismalari hakkinda yazili bir basin açiklamasi yapti.

Karayolu Yatirimlarinda Büyük Hamle
Elvan yaptigi basin açiklamasinda; ülkemizin son 10 yilda her alanda çok ciddi mesafeler kaydettigini ve altyapi çalismalarinin bu alanda basi çektigini söyledi.
Karaman ilimizde yürütülen karayolu çalismalarinin son sürat devam ettigini belirten Elvan, kis aylarinin zorlu ve çetin sartlarindan dolayi ara verilen çalismalara yeniden baslandigini belirtti.
Karaman çevre yolunun proje ihalesine yakinda çikilacagi müjdesini veren Elvan, Bifa Kavsagi olarak bilinen Eregli yol kavsagi ile OSB yolunun yapimina baslandigini da sözlerine ekledi.
Daha önceki beyanatlarinda Konya’dan Sertavul’a kadar olan yolun sicak asfalt ile kaplanacagini açiklayan Elvan, sözkonusu yolun ihale çalismalarinin bittigini, sözlesme asamasinda olan bu yerle ilgili herhangi bir sorun olmadigini, en geç Temmuz ayinda kaplama çalismalarinin baslanacagini umdugunu söyledi.
Karaman-Bucakkisla–Ermenek yolunun Karayollari Genel Müdürlügü tarafindan ihalesinin yapildigini da belirten Elvan, bu yolun standartlarinin 1A kalitesinde olacagina vurgu yapti.
Ilimizin zorlu doga sartlarina sahip Taseli bölgesinde yapilan karayolu çalismalari hakkinda da bilgi veren Elvan, Ermenek çevre yolunun çalismalarina baslandigini, kamulastirma için fiyat tespitlerinin devam ettigini, ayrica Basyayla-Yörükpazari-Serper yolunun bu yil Agustos ayinda ihalesine çikilacagini sözlerine ekledi.
Basyayla sehir geçisinin Karayollari tarafindan parke tasi ile kaplanacagini da söyleyen Elvan, Sariveliler-Kusyuvasi yolunun Karaman sinirlari içinde kalan kisminin bu ay içinde ihalesinin yapilacagini, Antalya kisminda ise geçen sene 10 km’lik yer için ihale yapildigini havalarin isinmasi ile yer teslimi yapilarak çalismalarin baslandigini belirtti.
Elvan ayrica Mut–Ermenek yolunun kamulastirma fiyat tespitlerinin yapildigini ve kamulastirma çalismalari tamamlanir tamamlanmaz yolun yapimina baslanacagina vurgu yapti.
Karaman ilimizin altyapi yatirimlari konusunda birçok ilden önde oldugunu, sözkonusu yatirimlarin tamamlanmasiyla Ilimizin bir cazibe merkezi haline gelecegini belirten Elvan, tüm bu çalisma ve yatirimlar konusunda emegi geçen herkese tesekkür ettigini de sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284