Kiliçdaroglu: Siyasete Kadin Eli Degmeli

8 Mart Dünya Kadinlar günü nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Teskilati’nin davetlisi olarak Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun esi Selvi Kiliçdaroglu, Kadin Kollari Genel Baskani Hilal Dokuzcan, Istanbul Milletvekili Ayse Eser Danisoglu ve MYK üyeleri Karaman’a geldi.

Kiliçdaroglu: Siyasete Kadin Eli Degmeli

CHP Il Baskani Ahmet Ertugrul ve partililer tarafindan karsilanan Kiliçdaroglu ve beraberindekiler ilk olarak CHP Il Teskilat binasina geçerek partililerle selamlastilar. Buradan yürüyerek Cumhuriyet Parki’na geçen grup Atatürk anitina çelenk birakip, saygi durusunda bulunarak Istiklal Marsi okudular.
CHP Kadin Kollari Karaman Il Baskani Meral Inal yaptigi açiklamada, “8 Mart Emekçi Kadinlar gününün herkese baris ve huzur getirmesini diliyorum. Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman kadinlarimizin yaninda oldugumuzu belirtmek istiyorum” dedi.
CHP Belediye Baskan adayi Merih Ünver’de yaptigi konusmada, “Dünyada biz kadinlarin hak arayisi yüzlerce yil önce baslamistir. Kadin haklari mücadelesi neredeyse yasit oldugu insan haklari mücadelesinden asla bagimsiz düsünülemez. Dünyada yüz yili askin bir süredir biz kadinlar ekonomik, siyasal ve sosyal haklarimiz için istihdam, daha adil bir ücret ve siyasette var olabilmek için mücadele ediyoruz. Bu uzun ve zahmetli mücadelenin öznesinde kisaca esitlik oldugunu söyleyebiliriz. Eger biz hayati paylasiyor isek ki öyle o halde esitlik istiyoruz. Kadin konusu iktidar olanin bardagin dolu tarafini, muhalefetin ise bardagin bos tarafini konusacagi, gündelik siyasete meze yapilacak bir malzeme degildir. Aksine her mücadele atilan her adim siyaset üstüdür ve öyle de olmalidir. Ancak ne acidir ki toplumda birçok görevi olan kadinlarimiz kendisine biçilmis tüm rollerin üstesinden basariyla gelmis olmasina ragmen hala hak ettikleri degeri görememektedir. Ikinci insan mualemesi görmekte, siddet görüp katledilmektedir. Ülkemiz her yil 8 Mart Kadinlar gününe maalesef kadina yönelik siddetin gölgesi altinda girmektedir. Kadina siddetin her geçen yil arttigi ülkemizde kadinlarimiz artik hak mücadelesinin yaninda can mücadelesine de girmek zorunda kalmaktadir. Kadin toplumun yapi tasidir. Kadin olmazsa olmaz deriz ama toplumsal alanda biz kadinlar varla yok arasindayiz. AKP iktidari ile birlikte kadin ve kadin haklari kiskaca, kadinlarimizin tüm kazanimlari askiya alinmis, hatta kadinlarimiz bu kazanimlarini kaybetme tehlikesiyle karsi karsiya kalmislardir. Bugün ülkemizde kadinlar is yasaminin ve politikanin disindadirlar. Devlet görevlerinden uzak tutulmaktadir. Özetle görmezden gelinmektedir” diye konustu.
CHP Istanbul Milletvekili Ayse Eser Danisoglu’da, “Demokrasilerde ölçü artik kadinlarin ne kadar özgür olduguyla anlasiliyor. Bizde daha iyi egitimli, donanimli güçlü hayatin içinde yeralan ekonomide, sosyal hayatta, siyasette yer alan kadinlarla ülkemizi daha ileri götürecegiz. Karaman’da da bir kadin baskan adayimiz var. Giderek kirlenen siyasetin içinde tertemiz, kararli Karaman’i yukarilara tasiyacak bir aday. Ben onun kadinlari yüceltecek, gençleri destekleyecek projelerine inaniyorum. Sizden de el vermenizi istiyorum” dedi.
CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun esi Selvi Kiliçdaroglu’da, “Bugün emekçi kadinlar günü. Sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. Ama benim kadinlarla ilgili söylemek istediklerim gerek siyasette, gerek is alaninda yani kisacasi hayatin her alaninda kadinin daha da çok olmasini istiyoruz. Bir seçim arifesindeyiz. Kadinlara övgüler düzüyoruz. Ama ben siyaset alaninda gereken degerin verildigine inanmiyorum. Siyasette daha çok kadina ihtiyaç var. Kadin demek hayat demek, yasam demek, güzellik ve baris demektir” dedi.
CHP Kadin Kollari Genel Baskani Hilal Dokuzcan’da, “Bugün Karaman’dayiz. Kadinin emeginin, direncinin, direnisinin sembolü 8 Mart. Karaman’in dünyaya yol gösteren yol açan insanlarinin memleketinden dünyaya selam göndermek bizi mutlu ediyor. Bugün burada bulunan tercihini kadin-erkek esitliginden yana yapmis güzel adamlara daha çok tesekkür ediyoruz. Buraya sadece kadinlar günü için degil, 31 Mart’ta Karaman’a kadinin elinin degmesi için geldik. Iki tane kadin adayimiz var. Karaman’i kadinlar degistirecek. Kadin gücü ve emegi Karaman’da degerini bulacak. Karaman Piri Reis’i yetistirmistir. Karaman Kazim Karabekir’i yetistirmistir, Karaman Atatürk’e mekanlik etmistir ve Karaman sevginin ve hosgörünün temsilcisi Mevlana’nin anasina mekan olmustur. Hepsini sevgi ve saygiyla aniyoruz. Onlarin degerini biliyoruz. Yolumuzu da solumuzu da açik tutarak bu yolda yürümeye devam edecegiz. Direne direne kazanacagiz. Emegimizin, bedenimizin ve kimligimizin bizim oldugunu, suan bizi yönetenlerin sonuçta sandikta gitmesine yol açacak çalismayla çalisa çalisa, birlese birlese mücadelemize devam edecegiz” dedi.
Yapilan konusmalarin ardindan CHP’li hanimlar Dr. Aziz Tarhan Caddesi üzerinde kurulan Cumartesi semt pazarina geçerek burada pazarci esnafi ve hanimlarla sohbet ettiler.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284