Kirmizi Plakalar Ne Kadarlik Benzin Yakti?

TBMM`de ihtisas ve uluslararasi komisyon baskanlarinin makamlarina tahsisli araçlarin 1 yillik yakit harcamalarinin Meclis`e faturasi ortaya kondu.

Kirmizi Plakalar Ne Kadarlik Benzin Yakti?

Kirmizi Plakalar 454 Bin Liralik Benzin Yakti
TBMM’de ihtisas ve uluslararasi komisyon baskanlarinin makamlarina tahsisli araçlarin 1 yillik yakit harcamalarinin Meclis’e faturasi 454 bin lira oldu. Benzin rekoru AK Parti Sanliurfa Milletvekili Uslu'da.
CHP'li Mahmut Tanal, tasit masraflarini düsürmek için son iki dönemdir makam araci satin almak yerine kiralama yöntemini tercih eden Meclis'te, makama tahsisli araçlarin yakit harcamalarini gündeme tasidi.
Tanal, Meclis Baskani Cemil Çiçek'e, 24. dönem parlamentosunun ilk yilinda komisyon baskanlarinin kullandiklari makam araçlarinin ne kadar yakit masrafi oldugunu sordu.
Tanal'in önergesine Çiçek adina yanit veren AK Partili TBMM Baskanvekili Mehmet Saglam'in açikladigi bilgiler TBMM Ihtisas ve Uluslararasi Komisyon baskanlari için aylik 2 bin lira bedelle kiralanan 28 makam araci için meclis bütçesinden 1 yilda 454 bin liralik harcama yapildigini ortaya koydu.
Saglam'in verdigi bilgiye göre yakit masrafi dikkate alindiginda makam aracini en fazla kullanan isim Akdeniz Için Birlik Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Baskani Zeynep Armagan Uslu oldu. Uslu'nun makam aracinin 1 yillik yakit harcamalarinin TBMM'ye faturasi 30 bin 887 lira oldu.
Uslu'yu 25.4 bin liralik yakit harcamasiyla Akdeniz Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Baskani Ziyaettin Akbulut izlerken, TBMM Milli Egitim Komisyonu Baskani Nabi Avci da 24.6 bin liralik yakit faturasiyla üçüncü sirada yer aldi.
Bu rakamlara göre Meclis, Uslu, Akbulut ve Avci'nin makam araçlari için aylik ortalama 2 bin liralik yakit faturasi öderken, AB Uyum Komisyonu Baskani Sayim Tekelioglu ise 1 yilda sadece 6.4 bin liralik yakit masrafi çikartti.
Saglam'in yaniti, TBMM Plan Bütçe Komisyonu Baskanvekili S. Sadi Bilgiç'e de makam araci tahsisi edildigini de ortaya koydu. Komisyon Baskani Lütfü Elvan'in makam araci için 1 yilda 20 bin 464 lira yakit harcamasi yapan Meclis, Baskanvekili Bilgiç için de 15 bin 464 liralik yakit masrafini üstlendi. Böylece TBMM Plan Bütçe Komisyon Baskan ve Baskanvekili'nin yakit harcamasinin Meclis'e 1 yillik faturasi 30 bin liraya yaklasti.
REKOR ONDA
Benzin rekoru Akdeniz Için Birlik Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Baskani Zeynep Armagan Uslu'da. AK Parti Sanliurfa Milletvekili olan Uslu, Basbakan Erdogan'in Meclis grubunda yaptigi konusmada gözyaslarini tutamamisti.
Kaynak: ntvmsnbc.com
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284