Konuk: Mevcut Yönetim Biçimimiz Artık Gelişen Ve Değişen Sisteme Mani Olmaktadır

16 Nisan’da yapılacak olan halk oylaması çalışmaları çerçevesinde AK Parti İl Teşkilatları basınla bir araya geldiler.

Konuk: Mevcut Yönetim Biçimimiz Artık Gelişen Ve Değişen Sisteme Mani Olmaktadır

Kale Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen basın toplantısına AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akça, İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Güngörer, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Milletvekilleri Recep Şeker ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk katıldı.
Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü, 28 Mart Salı günü Başbakan Binali Yıldırım’ın Karaman’da olacağını belirterek, “16 Nisan’da yapılacak referandum çalışmalarıyla ilgili teşkilatımızın çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında 28 Mart Salı günü saat 12.00’de Başbakanımız Binali Yıldırım Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanında Karamanlılara hitap edecek ve 18 maddelik anayasa değişikliğini öngören kanun tasarısını ve başkanlık sistemini anlatacak. Bunun yanında vekillerimizle birlikte Karaman’ın tüm ilçe, belde ve köylerini ziyaret ediyoruz neden evet dememiz gerektiğini anlatıyoruz. İnşallah 16 Nisan’da Karaman evet diyerek ülkemizin geleceğine katkıda bulunacaktır” dedi.
Milletvekili Recep Şeker’de, “16 Nisan’da oylayacağımız referandum sadece 18 maddeyi kapsıyor. Vatandaşlarımıza sorduğumuz bu 18 maddede neler var. 1 Kasım’da seçilen şuan ki hükümetin görevinin bitiş süresi 1 Kasım 2019’dur. Dolayısıyla orada koyulan rakam görev süresinin bitişiyle alakalıdır. O zamana kadar da bu 18 maddede evet çıkması halinde bir uyum paketi yapılacak. Yani seçim kanunu, partiler kanunu, iç tüzük gibi. Bunlarda aşağı yukarı 6 ile 1 yıl arasında bir süreçte yoğun bir çalışma yapılacak. Dolayısıyla şu anki oylamayla mevcut sistemin 1 Kasım 2019’a kadar devam edeceği ortaya çıkıyor. Bunun haricinde şu anki yargı sisteminde 4 tane üyeyi Cumhurbaşkanı seçiyor. Bir tanesini Bakan, biride müsteşar. Geri kalan 7’sini de meclis seçecek. Yeni sistemde bu üyeleri milletvekilleri atayacak. Bir diğer konuda18 yaşa sahip bir gencimiz milletvekili seçilebilmek için aday olabilecek. Avrupa ülkelerinde seçilme yaşı 18. Bu durum bizde de aynı olacak. Sonuçta elemelerden geçen milletvekili adayı milletin önüne seçimde gelecek. Halk isterse kendisini seçecek” diye konuştu.
İlimiz Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk’da “İşin özü şu. Yani mevcut yönetim biçimimiz artık büyüyen gelişen dünyayla entegre olan ülkemizin daha da çok gelişmesine mani olmaya başladı. Sistem büyümenin ve gelişmenin alt yapısını oluşturmada zayıf kalmaya başladı. İki Türkiye’nin idari biçiminden yönetim biçiminden kaynaklanan boşluklardan bu ülkenin kaynakları şu veya bu ad adı altında hep dışarıya transfer olmuş. Hayata geçirmeye çalıştığımız Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ümit ediyorum bu aksaklıkla büyük oranda çözülmüş olacak. Türkiye’nin birikim ve kaynakları bir şekilde dışarıya transfer ediliyor. Bunlarda özellikle darbelerle sağlanıyor. Özellikle Başbakanla Cumhurbaşkanı arasındaki düzenlemeden kaynaklanan ilişkileri sistem kavga ettiriyordu. Mevcut sistemin çok ciddi açıkları var. Buda bizi ileriye taşıyamıyor. 16 Nisan’da vereceğiniz evet kararıyla bu düzensizlik ortadan kalkmış olacak. Şuan ki parlamenter sistemde biz milletvekillerin elinde soğuk suyun anahtarı var. Bizim yasa yapma hakkımız var. Meclise yasa teklifi verebiliyoruz. Ama yasayı çıkarma yetkimiz yok. Yeni sistemle parlamenterler oturup mecliste yasa çıkarabilecek” dedi.
Konuk, Karaman’ın meseleleriyle ilgili olarak da verdiği bilgide, “Hızlı tren konusu şuan en fazla gündemde olan konu. Öncelikle şunu söyleyeyim bizim trenimiz yüksek hızlı tren değil. Bizimki hızlı yük taşıma kapasitesine sahip trenlere ihtiyacımız vardı. O nedenle yüksek hızlı tren yerine hızlı tren projesi başlatıldı. Evet çalışmalar ağır ilerliyor. Ama bu hükümetten kaynaklanan bir durum değil. Tamamen projenin müteahhit firmalarıyla alakalı. İnşallah önümüzdeki yılın Mart ayında Karaman hızlı tren seferlerine kavuşmuş olacak. Bunun yanında sanayimizde çok ciddi bir duraklama var. Bizim sanayimizi yeniden canlandırmamız için yeni bir can suyuna ihtiyacımız var. Eğer biz bunu veremezsek Karaman sanayisinin geleceği pek parlak değil. Bunun içinde Serbest Bölge konusunu Salı günü Karaman’a gelecek olan Başbakanımızın ağzından dinleyeceğiz. Karaman’ın tarımsal sulamayla ilgili çok büyük sıkıntıları var. Yer altı kaynaklarında çok ciddi bir düşüş var. Yeni su kaynaklarına ihtiyacımız var. Su olmadan tarım olmaz. Biz bu soruna da çözüm bulduk. Karadağ’ın hem doğusunu, hem batısını hilal şeklinde çevreleyecek iki yeni sulama projemizi hayata geçiriyoruz. Bu projelerle birlikte Karaman’ın suyla ilgili herhangi bir sıkıntısı kalmayacak” diye konuştu.
Program basın mensuplarının soruları ve yanıtlarıyla sona erdi.


 

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2017, 12:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284