Konuk: Türk Çiftçisini Disa Bagimliliktan Kurtardik

14 Mayis Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle kutlama mesaji yayinlayan AK Parti Karaman Milletvekili Adayi Recep Konuk, Dünya Çiftçiler Günü’nün bugün toprakla tohumu bulusturup bereket üreten o ellerin sahiplerine aranmis özel bir gün oldugunu belirterek, “Türk çiftçisini Tohumdaki ezilmislikten, disa bagimliliktan AK Kadrolarin çikarmistir. Çiftçilerimiz, Tarim sektörünün söylenen ancak hep hali altina süpürülen arazi toplulastirmasi, tarimsal AR-GE yatirimlari ve tarim sanayi entegrasyonu gibi kronik meselelerine de AK Kadrolarin çare ürettiginin farkindadir” dedi.

Konuk: Türk Çiftçisini Disa Bagimliliktan Kurtardik

“Bu özel gün vesilesiyle biz AK Parti ve AK Kadrolar olarak çiftçimizi ve tarim sektörünü bugün ve sadece bir günlügüne hatirlayanlara hatirlatmak isteriz ki, sektör ve çiftçi ezber cümleler ve beylik laflarla çok zaman kaybetti. Bugün beylik cümlelerin, edebi metinlerin günü degil 13 yildir ayaga kalkan sektörün o coskun akisini hizlandirmak için katki verme katki sunma el ve gönül birligi yapma günüdür” diyen AK Parti Karaman Milletvekili Adayi Konuk, mesajinda sunlara yer verdi;
“Hz. Mevlana “Bugdayi degirmende ögütmezsen, onunla soframiz bezenir mi hiç?” diye soruyor. O sonucu meydana getiren emegi ve süreci hatirlatmak için soruyor. Bugdayin degirmene, degirmenden çikan unun sofraya yolculugunu baslatansa tohumu tarla ile bulusturan ellerdir. O ellerin sahipleri topraga tohum attigi için sofralar nimetle bezenir, pazarda tezgâhlar, markette raflar, magazalarda vitrinler ve daha niceleri bos kalmaz. Bugün, toprakla tohumu bulusturup bereket üreten o ellerin sahiplerine adanmis özel bir gün; Dünya Çiftçiler Günü.
Umut ediyoruz ki, bugün vesilesiyle tarladaki emegiyle, ürettigi ürünle ayakta kalan çiftçilerimiz hatirlanacak, ülkemizin gündem ve düsünce ortakligi çiftçi ve tarim sektörü üzerinden tesis edilecek. Beklentimiz ve olmasi gereken odur ki, herkes ve her kurum tarim sektörümüzün gelecek umutlarini yesertecek, tarim sektörümüzü ülkemizin geleceginde daha etkin ve büyük kilacak, ülkemiz çiftçisinin refahtan daha çok pay almasini saglayacak çözüm ve çare önerilerini hem tarim sektörümüz hem de çiftçimizle paylasacak.
Daha düne kadar tarim sektörümüzün verimsizliginden dem vuranlarin, ülke çiftçisini pahali üretmekle itham edip çiftçinin sirtindan ithal ikamesi sopasi tehdidini eksik etmeyenlerin bugün vesilesiyle bir günlügüne fahri çiftçi ve tarim dostu postuna bürünmelerinin çiftçi nezdinde manasi yoktur. Sektör ve çiftçi siyasi partilerden baslayarak her kesimi, her kurum ve kurulusu is basinda gördü ve samimiyet testinden geçirdi. Ülkenin dört bir tarafinda ekmegini topraktan kazanan herkes yakin tarihimizin canli sahididir. Verimsiz diyerek, kendisini kiyiya köseye iten ve hizmet etmek yerine hizmet ediyormus gibi görünenler bugün de çiftçi karsisinda samimiyet testindedirler.
Tarimsal altyapiya yönelik proje mezarligi olan Türkiye’de KOP’tan GAP’a bütün projelerin terk edildikleri bitkisel hayattan AK Kadrolar eliyle tekrar çikarildiginin ve tarlaya tapana bereket akitmaya basladiginin ülkemiz çiftçisi farkindadir. Tarim sektörünün söylenen ancak hep hali altina süpürülen arazi toplulastirmasi, tarimsal AR-GE yatirimlari, tarim sanayi entegrasyonu gibi kronik meselelerine AK Kadrolarin çare ürettiginin de farkindadir. Tohumdaki ezilmislikten, disa bagimliliktan Türk çiftçisini AK Kadrolarin çikardiginin da üretici farkindadir.”
12 YILDA TARIMSAL HÂSILAYI 61 MILYAR DOLARA ÇIKARDIK-
Dünyanin en bereketli topraklarinda esen terk edilmislik havasini bahara AK Kadrolar çevirdigini vurgulayan AK Parti Karaman Milletvekili Adayi Recep Konuk mesajini söyle tamamladi;
“Tarim sektörünü 33 Milyar Dolardan alip 23 Milyar Dolarlik üretim yapacak hale getirenlere inat, elinden nasir ve alnindan ter eksik olmayanlarla kucaklasmayi siyasetin manasi olarak gören AK Kadrolar sadece 12 yilda tarimsal hasilayi 23 Milyar Dolardan 61 Milyar Dolara çikaran siçramaya imza atarak ülke çiftçisini refaha ortak etti. Simdi hedef daha büyük 150 Milyar Dolarlik ve dünyada ilk beste bir sektör. Mayis ayi, tarlada islerin ertelenemeyecegi günlere denk geliyor bizim cografyamizda. Baska özel günler gibi Taksim’de, Kizilay’da ya da senlik alanlarinda kutlanmayacak Çiftçiler Günü. Çogunlukla adlarina kutlama yapilan benim de dahil oldugum ve her vasfimdan önce ve öncelikli olarak tasidigim, asli meslegi itibariyla o büyük ailenin bir ferdi oldugum biz çiftçiler kutlama mekânlarinin içinde yer alamayacagiz bugün. Baska meslek mensuplari gibi biz üreticiler alanlarda olmayacagiz, biz çiftçilere kimse bugünün hatirasina ufak hediyeler de takdim etmeyecek. Adimiza kutlanan bugünü bizlerin ekseriyeti tarlalarimizda geçirecegiz. Çogumuz da adimiza kutlama yapildigindan bile habersiz traktör üstünde, çapada veya toprak, ürün ve su ile ugrasarak bugünü idrak edecegiz. Yani, asli isimizle ugrasarak. Çiftçi, “geçimini topragi ekerek saglayan kimse, rençper” diye tanimlaniyor sözlükte. Rençper ise, “tarla, bag, bahçe ve toprak islerinde agir isleri gören gündelikçi, irgat” olarak tarif ediliyor. Bu tanimda toprak yani, tarla var. Baska geçim yani, ekonomik faaliyet var. Zikredilmese de geçim için ürün ve üretim var. Bir de geçimi için yüksek efor gerektiren islerde beden gücünü sonuna kadar kullanma var. Ancak eksik olanlar da vardi ülkemizde, meselâ çiftçinin yasadigi köylerin durumu yoktu, takatten düstügünde ne ile ve nasil geçinebildigi de yoktu AK PARTI iktidarina kadar.
13 yilda AK PARTI bir yandan çiftçinin daha iyi sartlarda üretmesi için tarimsal üretim altyapisina yatirim yaparken, ülke çiftçisinin köydeki sartlarini da iyilestirmekten imtina etmedi. Etkin saglik hizmeti, iyi egitim, insanca yasam, yüksek hayat standardi eli nasirli alni terlilerin de hakkidir diyerek kalkinmanin nimetlerini köye ve oralarin sakinlerine ulastirdi.
Önce insan diyerek hareket eden ve Seyh Edebali’nin “insani yasat ki devlet yasasin” ögüdünü siyasetin maksadi kabul eden ve ülkemizdeki kiyida kösede birakilmislari hizmetin merkezine alan partimiz ve AK Kadrolardir. Bugün için, üreticiler olarak yani çiftçiler günü vesilesiyle basta ülkemizdeki siyasi partiler olmak üzere tüm kurum ve kuruluslardan beklentimiz tarlada baslatilan üretim ve kalkinma seferberligine katki vermeleri, verilmiyorsa bile mani olmamalaridir.
Içindeyiz ve biliyoruz bu topraklarin Türkiye’yi dünyanin en gelismis ekonomik güçlerinden biri yapacak potansiyeli var. Ve bu topraklar kendisini sevgiyle isleyenlere bereketini sunmakta, cömert ve sefkatli davranmakta gani gönüllü. Ve bu topraklarin bereket ve cömertligini zenginlige dönüstürme kabiliyeti ve tecrübesi de Türk çiftçisinde var.
Türk çiftçisi, Hazreti Mevlana’nin “her an iyilik tohumu ekedur; ekmedikçe hiçbir sey biçemezsin” ögüdünü kendisine rehber edinmistir. Bu topraklara bereket tohumlari ekmeye devam etmesi, topragin bereketinin, üretime, üretimin zenginlige dönüsmesi, çiftçimizin ekerken de biçerken de, çapada da, hasatta da, tarlada da köyünde de yüzünün daha çok gülecegi bir ortami tesis etme iddia ve kararliliginda olan siyasi heyetin bir üyesi olarak bu iddia ve durusumuzdan ödün vermedik. Köyün ve çiftçinin yaninda ve onun refah ve zenginlikten daha çok pay almasi için verdigimiz mücadeleden de asla taviz vermeyecegimizi belirtir, bolluk ve bereket dilegiyle 14 Mayis Dünya Çiftçiler Günü’nüzü kutlarim.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284