Konuk; Türkiye’nin Hızına Hız, Gücüne Güç Katacağız

Referandum çalışmalarına ara vermeden devam eden AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, “Bakmayın siz Türkiye’yi 15 yılda üç kat büyüttük ama bunu yaparken neler çektik, ne zorlukları geride bıraktık. Şimdi tıkır tıkır işleyen bir yönetim sistemimiz olacak. 15 yılda yaptığımızı 5 yılda yapacağız. Yapmak istediğimiz çok icraatlar, çok hizmetler, çok projeler, çok reformlar var daha. Türkiye’nin hızına hız, gücüne güç katacağız” dedi.

Konuk; Türkiye’nin Hızına Hız, Gücüne Güç Katacağız

AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, referandum çalışmalarını sürdürüyor. Sudurağı Kasabası ile Yeşildere, Ağılönü, Taşkale, Barutkavuran köyleri ve Yeşildere Toki evleri tarım köyündeki vatandaşlarla bir araya gelen Konuk, çalışmalar kapsamında Karaman Eğitim Bir-Sen’e bağlı iş yeri temsilcileriyle de buluştu. 

TÜRKİYE SİSTEM SORUNUNU ÇÖZMELİ

İlk olarak Sudurağı Kasabası’nda konuşan Recep Konuk, Türkiye’nin, içinde bulunduğu sistem sorununu bir an önce çözmesi gerektiğini belirterek, “bir taraftan Kerkük ile ilgili yaşanan sıkıntıları takip ediyoruz, konu sıcaklığı ile yaşanırken Suriye rejimi kimyasal silahla yüzlerce insanı katlediyor. Bu olayın üzerinde düşünürken Amerika’nın Suriye rejimine ait bir hava üssünü vurduğuna şahit oluyoruz. Bu son gelişmeler ve öncesinde yaşananlar çok önemli bir sürecin içinde olduğumuzu anlatmamız için ifade edebileceğimiz bir kaç örnek. Bölgemiz, çok çetrefilli, en azından bugün yaşanan sıkıntılardan daha ciddi sıkıntıların yaşanacağı bir sürece giriyor görüntüsü vermektedir. Böyle bir zamanda Türkiye’nin iç sorunlarının yanında bölgesel olayları da yakından takip etmek durumundayız. Türkiye olarak sistem sorununu çözmeli ve bu sürece güçlü bir şekilde girmeliyiz” diye konuştu. 

KARAMAN’DA 158 KÖYÜN TAMAMI GEZİLDİ. 

Sudurağı’nın ardından sırasıyla Yeşildere, Ağılönü, Taşkale, Barutkavuran köyleri ve Yeşildere Toki Evleri Tarım köyündeki vatandaşlarla bir araya gelen Recep Konuk, “saha çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Bugünkü köy ziyaretlerimizle Karaman merkez ve ilçeleri dâhil teşkilatlarımızla ve milletvekilleri olarak 158 köyümüzün tamamını gezmiş olduk. Bu süreçte hemşehrilerimizin yeni Anayasa’ya ve ‘Evet’ kampanyasına göstermiş olduğu ilgi bizleri memnun etmekte. Bizim Türkiye genelinde referandumdan ‘Evet’ çıkması konusunda herhangi bir tereddüdümüz yok. İstiyoruz ki Karaman daha güçlü bir şekilde ‘Evet’ desin, Türkiye’ye gücünü göstersin. Bunu da başaracağımızdan şüphemiz yok. Çalışmalar kapsamında ilçe, belde ve köy ziyaretlerimizde bir araya geldiğimiz Karamanlı hemşehrilerimizin kararını çoktan verdiğini görüyoruz. Ancak biz 16 Nisan’a kadar Karamanlı hemşehrilerimize Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni anlatmayı sürdüreceğiz” dedi.

BOŞ SİYASİ TARTIŞMALARDAN ÜLKEMİZİ KURTARMALIYIZ 

Köy ziyaretlerinin ardından akşam saatlerinde de Karaman Eğitim Bir-Sen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı’na da katılan AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, Türkiye’nin, siyasi çekişmelerle zaman kaybedemeyeceğini, muhalefetin de sorumlu davranması gerektiğini anlatarak “Bizim başka vatanımız yok. Yanı başımızdaki yangın büyürse, Allah muhafaza İsrail’in, İran’ın, Irak’ın, Rusya’nın ve dolayısıyla da Amerika’nın dâhil olduğu bir sıkıntılı süreçte, biz kendi iç sorunlarımızla uğraşırsak sınırlarımızın güvenliği ciddi anlamda tehlikeye girer. Biz acilen bu süreci bitirmeli, üretime, güçlü ekonomiye, bilgi üretmeye, marka üretmeye yönelmeliyiz, yürütme kendi işine, yasama kendi işine, yargı kendi işine bakmalı, Türkiye büyümeli, boş siyasi tartışmalardan ülkemizi kurtarmalıyız” dedi. 

TÜRKİYE’NİN HIZINA HIZ, GÜCÜNE GÜÇ KATACAĞIZ

Muhalefetin, “Cumhurbaşkanı ve Başbakan ne istiyor da yapamıyorlar” dediğini aktaran AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, “amacımız Cumhurbaşkanı ve Başbakan istediğini yapsın değil, amacımız ülkemizin ayağına pranga olan sistemden kurtulmak ve ülkemizi yarınlara taşımak. 12 Eylül anayasasında sistemi işlesin diye değil de, işlemesin diye kurmuşlar. İkide bir arıza çıkarsın, vesayetçiler de hemen duruma müdahil olsun diye kurmuşlar. Hükümet, milletten oy alsın ama devlete muktedir olamasın, devleti yönetemesin, siyaset iş yapamasın, kısır döngü ile kendi itibarını bitirsin diye kurmuşlar. Bir defa mevcut Anayasa’da çift başlılık var. Hatırlıyorsunuz değil mi Sezer-Ecevit kavgasını? Ne yaptı Cumhurbaşkanı? Başbakana anayasa kitabını fırlattı. Gecesine ekonomik kriz çıktı, ülke perişan oldu. Ahmet Necdet Sezer tarafsız olsa ne olur, olmasa ne olur, büyük bir krizi tetikledi ve ülkemizi perişan ettiler. AK Parti iktidarı sürecinde de 15 yıl boyunca önümüze çıkarılan sayısız engel var. 367 icadı çıkardılar. Partimize kapatma davası bile açtılar. Hukuk sistemini siyasete ayar çekmek için kullanmaya kalkıştılar. Millet bunları unutmaz. Sonra bürokratik hantallık var. İşleri ne kadar hızlandırsan da bir yere kadar. Bakmayın 15 yılda Türkiye’yi üç kat büyüttük, ama bunu yaparken neler çektik, ne zorlukları geride bıraktık. Şimdi tıkır tıkır işleyen bir yönetim sistemimiz olacak. 15 yılda yaptığımızı 5 yılda yapacağız. Yapmak istediğimiz çok icraatlar, çok hizmetler, çok projeler, çok reformlar var daha. Türkiye’nin hızına hız, gücüne güç katacağız” ifadelerini kullandı. 

YENİ SİSTEM İSTİKRARI PERÇİNLİYOR

Muhalefetin yalanlarına karşı millete doğruları anlatmak için kapı kapı gezdiklerini dile getiren Recep Konuk, “Bugüne kadar bu hayırcı cephenin direncine rağmen başardık. Ama artık zamanımız yok, sistemi değiştirmeli ve kesintisiz büyüme sürecine girmeliyiz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, istikrarı perçinliyor, güven ve huzuru artırıyor, demokrasiyi güçlendiriyor, Türkiye’yi güçlendiriyor, ülkemizi kısır döngülerden kurtarıyor, içi boş ideolojik saplantılarla yaşanan boş tartışmaları yok ediyor. Güçlü Türkiye’ye kapı aralıyor. Cumhurbaşkanı ve hükümet daha hızlı karar alacak. Ülkemizde daha büyük ve etkili icraatlar yapılacak. Dev projeler artacak, Türkiye daha çok büyüyecek, daha çok gelişecek. Ekonomik büyüme hızlanıyor, 2023 hedefleri için uygun bir zemin oluşacak. İnsanımız refah ve kalkınmadan daha fazla pay alacak. Yatırımlar artacak, yeni iş imkânları doğacak. Milli gelirimiz yükselecek. Milletimiz bunu çok iyi bildiği için güçlü bir şekilde ‘EVET’ diyor” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284