Konuk Ve Seker Seçim Çalismasina Ziraat Odasindan Basladi

AK Parti Karaman Milletvekili adaylari Recep Konuk ile Recep Seker seçim çalismalarinin startini ilk olarak Ziraat Odasini ziyaret ederek verdi.

Konuk Ve Seker Seçim Çalismasina Ziraat Odasindan Basladi

Konuk ve Seker’in Ziraat Odasini ziyaretinde AK Parti Karaman Il Baskani Nazmi Ünlü, Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan ile Il Genel Meclisi Baskani Celalettin Güngörer ve partililerde yalniz birakmadi. Ziraat Odasi Baskani Recep Muglu’yu makaminda ziyaret eden Recep Konuk ve Recep Seker, daha sonra toplanti salonunda çiftçilerle bir araya geldi. Burada Ziraat Odasi Baskani Recep Muglu, AK Parti Il Baskani Nazmi Ünlü ve Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan kisa birer selamlama konusmasi yapti.
AK Parti Karaman 2. Sira Milletvekili Adayi Recep Seker yaptigi konusmada, “Karaman marka sehir olma yolunda en önemli adimi sizlerle atacak. Bizlerde sizlerin yaninda her zaman beraber çalismaya, dertlerinizi dinlemeye, elinizden gelen çabayi göstermeye çalisacagiz. Sorunlariniza tabii ki Recep baskan kadar birebir isin içinde olan birisi degil ama burada yasayanlar olarak vakifiz. Elmayla ilgili don problemimiz oldu. Onun disinda ürünü Karaman çok güzel üretiyor. Ama bunu dis piyasaya vermede bir takim sorunlar var. Bununla ilgili nasil bir çalisma yapilabilir onun üzerinde durulmasi gerekiyor. Üretim var ama elde edilen gelir ayni düzeyde degil. Onun disinda desteklerle ilgili sikintilariniz var. Karaman’in potansiyeli güzel, sorunlari mutlaka var ama 12 yilda geldigimiz noktada imkanlarimiz var. Bu sorunlari bizlere ilettiginizde çözülmeyen sorun kalmayacagini düsünüyorum. Insallah önümüzdeki seçimler Türkiye’nin önünün açildigi, sikintilarin bittigi en önemlisi ise Karaman’in bir marka sehir olmasi yolunda önemli adimlar atilmasina vesile olacaktir” dedi.
Recep Konuk ise yaptigi konusmasinda, "Tarim sektörünün kiymeti, sektörün ürettigi mala talep daha da çok artacak. Peki, biz neredeyiz. Türkiye, Konya, Karaman, Anadolu nerede ona da bakmak lazim. Türkiye AK Parti hükümetleri döneminde dünyanin yedinci büyük tarim ekonomisi oldu. Bugün dünyadaki yedinci büyük tarim ekonomisi 61 milyar dolar gayri safi milli hasilaya katki vermeye basladi. Insallah 2023 hedeflerinde bu 150 milyara revize edilecek. Yani 150 milyar dolarlik gayri safi milli hasilaya tarim kesimi katki verecek. Bugün yaklasik 17 milyar dolar olan ihracatimizi 40 milyar dolara ilerleyecek. Iyide bundan bize ne diyebilirsiniz. Iste bunun katma degeri size gelecek. Sektörün üretimi artacak. Sektörün ürettigine talep artmis olacak. Bunu çok degerli buluyorum. Yani biz 2023’e kadar üretimimizi yaklasik üç kat artiracagiz. Yani Karaman Ovasi mevcut üretimini üç kat artirirsa rakama ulasir. Bunun bereketinden kimler faydalanacak, üreticiler, çiftçiler faydalanacak. Yalniz söyle bir sey var; üretim arttiginda biz bu artistan ne kadar pay alacagiz. Iste tam bu noktada üreticinin katildigi modeli sadece Karaman’a, Konya’ya Anadolu’ya degil, Trakya’da dahil bütün ülkeye teskil edecegiz. Yani yaklasik 17 milyon nüfusun gayri safi milli hasiladan aldigi payla degisime gidecegiz. Yani milli gelirden daha çok payi üreticilerde almis olacak. Nasil olacak bu. Bu ürettigi maldan yani terekteki maldan pay alarak yapilacak. Bunu yapan ülkeler var. Mesela Hollanda bu isin öncüsüdür. Hollanda’da kurulan bir birlik bugün bu modeli ya da çok iyi uygulamakla kalmadi. Kendi ortaklarina da çok ciddi bir kaynak aktardi. Biz bu modelleri biliyoruz. Yapmak istiyorsaniz çare bulursunuz. Biz ülkenin tarimsal üretimine çare bulacagiz ,çare olacagiz. Son 12 yildir alinan o büyük ivmeyi daha da katlayacagiz. Bunun nasil yapildigini, nasil yapilabilecegini biz nazari olarak söylemiyoruz. Biz uygulamalardan geldik, uygulamanin içinden geldik. Insallah bunun bereketinden de Karaman’imiz ziyadesiyle fayda görecektir. Karaman’in sorunlarini biliyorum. Özellikle tarim ve ziraatla ilgili sorunlarini biliyorum. Bunlarin çözümlerini de biliyoruz. Dün elimizde olmayan o siyasi erki de aldigimiz zaman birikimle siyasi erki bir araya getirerek gerçekten insanimizin daha da çok hissedecegi bir geliri insallah bölgeyle, zeminle bulusturmus olacagiz. Aslinda bu tür toplantilarda konusulacak çok konu ve husus var” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284