Mecliste 5 Karamanli

7 Haziran’da yapilan 25. dönem Milletvekilligi seçimlerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Karaman kökenli 5 Milletvekili girmeyi basardi.

Mecliste 5 Karamanli

AK Parti’nin Karaman’da birinci parti olmasiyla birlikte Milletvekili olan Recep Konuk ve Recep Seker’le birlikte, Meclis’te Karaman’i 5 isim temsil edecek.
Iki dönem Karaman Milletvekilligi yapan ve son bir buçuk yildir da Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakanligi görevini basariyla yürüten Lütfi Elvan bu dönem Basbakan Davutoglu’nun takdiriyle Antalya’dan aday gösterilerek meclise Antalya Milletvekili olarak girdi. Elvan Antalya Milletvekili olmasina karsin kalbinin her zaman Karaman için atacagini her konusmasinda ifade etti.
Konuk, Seker ve Elvan’in yani sira meclise giren Karaman kökenli diger Milletvekilleri ise ilimizin taninan ailelerin Boynukalin sülalesinin Istanbul’da ikamet eden üyelerinden Abdurrahim Boynukalin Istanbul 3. Bölgeden, aslen Ayrancili olan ve yillardir Basbakan Ahmet Davutoglu’nun Basdanismanligini yapan Durmus Ali Sarikaya’da bu seçimlerde Istanbul 2. Bölgeden seçilerek Milletvekili oldu.
Önceki dönemlerde ise Karaman dogumlu Milli Egitim eski Bakanlari Nimet Bas ve Ömer Dinçer Istanbul’dan aday gösterilmis ve parlamentoda yer almislardi.
(ÖZEL) 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284