MHP Adaylarini Tanitti

Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Il Teskilati parti yönetimi, merkez ilçe baskanligi ve partililerin katilimiyla milletvekili aday adaylarini düzenledigi basin toplantisi ile tanitti.

MHP Adaylarini Tanitti

Açilis konusmasini yapan il baskani Av. Oktay Yilmaz, “Il ve ilçe teskilatimiz tarafindan hazirlanan programimiza hepiniz hos geldiniz, hepinizi en kalbi duygularimla selamliyorum'” dedi.
Aday adayi tanitimini Milliyetçi Hareket'in merhum lideri Alparslan Türkes'in vefat yildönümüne denk getirdiklerini ifade eden Yilmaz, “Sözlerime baslamadan önce 4 Nisan 1997 kaybettigimiz cennet mekân Basbugumuz Alparslan Türkes Bey'e, yakin zamanda kaybettigimiz merkez ilçe eski baskanimiz Sevki Karci agabeye ve görevi sirasinda sehit olan Cumhuriyet savcimiz Mehmet Selim Kiraz'a Allah'tan rahmet diliyorum. Her ne kadar programimiz aday adayi tanitim programi olsa da, adaylarimizin birikimini ve kalitesini tüm Karamanli hemserilerimiz bilmektedir. Teskilat baskani olarak, teskilatlarda görev almis agabeylerimizinde aday adayi olmalari benim için ayrica gurur vericidir. Hepinizin bildigi üzere Sayin Ismet Hatipoglu ve Sayin Mustafa Köpüklü agabeylerimiz il baskanligi görevlerinde bulunmuslardir. Yine Sayin Cahit Cenk agabeyimizde rahmetli il baskanimiz Mustafa Karakus döneminde il baskan yardimciligi görevini yapmistir, partimize hizmeti geçen bu agabeylerimize öncelikle tesekkür ederim. Partimiz iktidara yürüdügünden Allah'in izniyle 7 Haziran'da ülkenin yeni yöneticileri bu kadrolar olacaktir. Bizlerde il, merkez ilçe ve ilçe teskilatlarimiz ile Karaman'da iki milletvekilinin ikisini de çikartarak Milliyetçi Hareket Partisi'nin iktidara giden bu yolunda katki saglayacagimizi umuyorum” dedi.
Bayan olmasi nedeniyle ilk sözü alan aday adayi Nurgül Koçdayi neden aday oldugunu açikladi. Koçdayi konusmasinda, ''Ermenek'te esnafim ayni zamanda ticaretle ugrasiyorum, yöneticiyim ve arti bir parantez açayim, Ermenek ilçe baskani Kamil Koçdayi'nin esiyim.
Bu vesileyle yillardir partimde çesitli görevlerde bulundum. Teskilatlarda görevli olmadigim dönemlerde ise gönüllü olarak yine davama hizmet ettim. Bayanlarimizin siyasi arenadaki olmasi gerekenden az sayida oldugunu gördügümden aday adayligi müracatimi yaptim. Karaman için güzel seyler yapabilecegimi düsünüyorum'' dedi.
Aday adayi tanitiminin özellikle Basbug Türkes'in vefat yildönümüne getirilmesinden dolayi il ve merkez ilçe teskilatini kutlayarak konusmaya baslayan Ismet Hatipoglu, ''Degerli dava arkadaslarim, degerli basin mensuplari insallah rahmetli basbugumuzun mirasi Milliyetçi Hareket Partisi'ni tek basina iktidar edebilmek adina Karaman'da 6 tane aday adayi bu konuda bende varim diyerek milletimizin önüne çikmistir. Ve aday adayligi müracaatindan sonra zaman zaman teskilatimizin yapmis oldugu programlar, zaman zaman birbirimizle istisareler dogrultusunda Karaman'i, bölgesindeki ilçeleri, esnafini, ev hanimini, pazardaki alis veris yapanini ziyaret etmeye çalistim. Ve her yerde MHP'nin bu isi basaracaginin ispatini gerçeklestirdigimizi düsünüyorum. Degerli dava arkadaslarimizin il baskanimizin belirledigi iki tane milletvekilligini kazanabilecek potansiyel var. Bunu birlikte basarabiliriz. Bütün dava arkadaslarima bu konuda mesuliyet düsüyor, vebal düsüyor. Ülkemizin içinde bulundugu sartlari çok fazla burada anlatmak istemiyorum. Ama bir gün Kürt sorunu var diye Diyarbakir'da konusan, ama konjektürel yapinin milliyetçilik akimlarini daha yukariya çektigini, Anadolu'da sikinti oldugunu gördügü bir söylemi Balikesir'de 'ülkemizde Kürt sorunu yok' diyecek kadar siyasilesen, ettigi yeminin arkasinda durmayan, buna sadakat beslemeyen ama bizim inançlarimizi istismar eden bir anlayis 12 yildir ülkemizi yönetmekte. Artik yeter, bu milletin kaderini ancak bu millet gibi düsünen Türk gibi duran Türk gibi konusan isanlarin yapabilecegine milletimizin kanaati gelmistir” dedi.
Aday adayligi yarisina digerlerine nazaran geç baslayan ve bir anda dikkatleri üzerine çekmeyi basaran Cahit Cenk, ''Erciyes'te genel baskanimiz Devlet Bahçeli, karsisindaki yüzbinler ülkücüye degil de karsidaki kameralara seslendi. Dedi ki 'Türk Milleti yarin bir yerlerde oldugu gibi sizin de evinize elin askeri geldigi zaman mi akliniza gelecegiz. O zaman mi gelin milliyetçiler bizi kurtarin diyeceksiniz' demisti. Zaman daraldi sanki o zaman geliyor gibi. Seçimler ancak insanlarin gönlüne girerek, inerek kazanilir. Insanlara kendimizi anlatarak, yasayisimizi göstererek kendimize çekebilecegimizi düsünüyorum” dedi.
Bazi siyasilerin 'biz bu yola kefenle çiktik' demelerine gönderme yapan aday adayi Mehmet Ural, ''Agabeylerimiz belirtti gerçekten ülkemiz çok zor bir dönemden geçiyor. Defalarca anlatmaya burada gerek görmüyorum, olan biten yolsuzlugu da, yoksullugu da, duygusal ve fiziksel bölünmeyi de hepimiz görüyoruz. Buna artik bir dur dememiz lazim. Bakin bugün en zengin 14 milyonu ile en fakir 14 milyonu arasinda sekiz kat gelir farki var. Ve üzücü olan tarafi bütün bunlar devlet eliyle yapiliyor, devlet birine 1 verirken digerine 10 veriyor. Bütün bu olaylarin sorumlulari kendilerinin kefenle yola çiktiklarini söylüyor. Degerli arkadaslarim biz kefen giyerek çikmadik, Biz kefensiz yatanlarin çocuklariyiz. Bugün bu salonda bu davada sehit düsmüs Ziya duru agabeyimizi, Abdullah Demirci'yi, 18'ini doldurmadan sehit düsen Mustafa Pehlivanoglu'nu, yasi 22 olmadan sehit düsen Firat Çakiroglu kardesimi görüyorum. Ben Karaman'da umut görüyorum, degisim görüyorum, Allah'in izniyle zafer görüyorum'' dedi.
Aday adaylarinin toplu hatira fotografi çektirmesinin ardindan program sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284