MHP Milletvekili Dogru: Siyasiler, Sivil Toplum Örgütlerini Yakindan Takip Etmeli”

Milliyetçi Hareket Partisi Tokat Milletvekili ve Devlet eski Bakani Resat Dogru, Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu üyeleri Hüseyin Kiliç ve Sami Uzun, MHP Il Baskani Ismet Hatipoglu, Merkez Ilçe Baskani Oktay Yilmaz ve beraberindeki heyet ilimizde bulunan sivil toplum kuruluslarini ziyaret ettiler.

MHP Milletvekili Dogru: Siyasiler, Sivil Toplum Örgütlerini Yakindan Takip Etmeli”

Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi’ni ziyaret eden MHP heyeti Baskan Ahmet Yenilmez tarafindan karsilandi.
Ziyarette konusan Yenilmez, Devlet eski Bakani Resat Dogru ile çok uzun bir dostluga sahip olduklarini belirterek kendisini Karaman’da uzun bir aradan sonra görmekten mutlu oldugunu ifade etti.
Dogru ise Karaman’a en son 2002 yilinda Devlet Bakani oldugu dönemde geldigini ifade ederek, “Türkçenin kalbi Karaman’a uzun bir aradan sonra yeniden gelmekten son derece mutluyum. 24 Agustos’ta Konya’da yapacagimiz ve Genel Baskanimiz Devlet Bahçeli’nin de katilacagi Türkçe kurultayinin alt yapi çalismalarini yapmak için buradayiz. Siyasiler için sivil toplum kuruluslari çok önemlidir. Onun için sizleri siyasi partilerin ve hükümetin çok yakindan takip etmesi gerekir. Küçük esnafin gelirinin artmasi ve yasayabilmesi için hükümetin mutlaka süpermarketler kanununu çikarmasi gerekir. Bir mahalleye veya caddeye süpermarket, hipermarket açildiginda burada bulunan 50-60 esnaf isyerini kapatmak durumunda kaliyor. Çünkü insanlar en ufak ihtiyaçlarini bile süpermarketler karsilamayi tercih ediyor. Bunun önüne geçilebilmesi için mutlaka bu yasanin çikarilmasi gerekiyor. Esnaf ve sanatkârimiza sahip çikmanin bir yolu bulunmali” dedi.
Esnaf Odalari ziyaretinin ardindan Ticaret ve Sanayi Odasi’na geçen heyet Oda Baskani Mustafa Toktay ve Meclis Baskani Gökhan Alkan tarafindan karsilandi.
Burada konusan Milletvekili Dogru, “Türk milleti ve ordusu tarihin her döneminde sanini ve degerini hiçbir zaman yitirmemistir. Bu ülkede yasayan 76 milyon insanin hepsi kardestir. Biz bu insanlarimizin bir tanesinden dahi vaç geçmeyiz. Bir karis topragimizi vermeyiz. Bunu tüm dünyanin anlamasi gerekir. Terörist basinin istekleriyle hareket etmeyiz. Ettirmeyiz” dedi.
Ticaret ve Sanayi Odasi Meclis Baskani Gökhan Alkan’da, Karaman olarak Türkçeye çok büyük hassasiyetlerini bulunduklarini belirterek, “Bugün kullandigimiz dilimizi resmi devlet dili olarak ilan eden Karamanoglu Mehmetbey’den aldigimiz mirasi gelecege tasimak bizim asli görevlerimizin basindadir” dedi.
Dogru da, “Karamanoglu Mehmet Bey’in mirasçilari olarak sizlerin Türkçeye çok daha fazla sahip çikmaniz tabiî ki önemlidir. Çünkü burasi ne Ankara, ne Tokat, nede Istanbul’dur. Burasi Türkçenin dogdugu topraklardir. Dil, milletleri olusturan ögelerin basinda gelir” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284