Nimet Bas`in Onur Mücadelesi

Bakanlik, yeni Milli Egitim Bakani Dinçer`i överken eski bakanlari sert biçimde elestiren yaziyi AK Partililere postalayinca Nimet Bas `onur mücadelesi` baslatti.

 Nimet Bas`in Onur Mücadelesi

Karamanli iki hemseri olan ve Milli Egitim Bakanligi görevini birbirinden devralan Ömer Dinçer ile Nimet Bas’in (Çubukçu) arasina moda deyimle ’fitne’ girdi. Radikal gazetesinden Ömer Sahin’in haberine göre bir internet sitesinde Ömer Dinçer’i överken eski bakanlar Nimet Bas ve Hüseyin Çelik’i elestiren yazi yayimlandi. Bakanlik Basin Müsavirligi bu yaziyi Nimet Bas ile birlikte bütün Ak Parti milletvekillerine gönderince olanlar oldu. Bir ilçe müdürünü bile görevden alamamakla, ‘attigi imzayi yalamakla’ suçlanan Bas, bunu bir ‘onur’ meselesi yaparak 330 Ak Parti milletvekiline mektup gönderdi. Bas, “Bastan sona iftira, hakaret ve asagilama dolu bu metnin içerigine bir onur mücadelesi çerçevesinde cevap veriyorum. Sayin Dinçer’in bu hatayi en yakin zamanda düzeltecegine inaniyorum” diyerek konuyu yargiya tasiyacagini söyledi.

Ak Parti’deki ‘e-mail’ krizine ‘kamudanhaber’ isimli internet sitesinde yer alan ‘Ömer Dinçer’i Anlamak’ isimli yazi yol açti. Milli egitim haberleri veren sitede yer alan yazida ‘siyaset üstü’ kisilik olarak lanse edilen Bakan Dinçer ile müstesarindan övgüyle söz ediliyor. Bakanlikta ‘devrim’ yapan Dinçer’in bu göreve Basbakan Erdogan tarafindan ‘bilinçli’ sekilde atandigi savunuluyor. Dinçer övülürken önceki iki eski bakan Hüseyin Çelik ve Nimet Bas ise elestiriliyor.
ÇUBUKÇU’YA TAS: “ATTIGI IMZAYI YALADI”
Milli Egitim Bakanligi Basin ve Halkla Iliskiler Müsavirligi’nce Nimet Bas dahil bütün Ak Parti’lilere e-mail ile gönderilen yazida, “Nimet Hanim döneminde Milli Egitim Bakani’nin Borçka Ilçe Müdürü’nün geçici görevlendirilmesini iptal etmeye gücü yetmiyordu. Müdür, görevden alma yazisini bile tebellüg etmeden tekrar Çubukçu’ya o imzayi yalatarak tekrar görevlendirmesini yaptirdi” gibi ifadeler yer aliyor.
ÇUBUKÇU: “IFTIRA, HAKARET VAR”
Ak Parti Istanbul milletvekili Nimet Bas, bu yazinin Basin Müsavirligi’nce gönderilmesinin bakanligin da yazinin içerigine katildigi anlamina geldigini savundu. Bas, “Sayin Vekilim” diye baslayan iki sayfalik bir yazi kaleme alarak elektronik posta ile Ak Parti milletvekillerine gönderdi. Olaydan duydugu üzüntüyü ifade eden Bas, sunlari yazdi:
“Milli Egitim Bakanimiz Sayin Ömer Dinçer’e güzelleme, eski Milli Egitim Bakanlari olarak Sayin Hüseyin Çelik ve bana da çirkin ve haksiz ithamlarin yer aldigi bu metnin milletvekillerine gönderilme maksadini anlamakta zorlaniyorum…
Yazida bazi görevlendirmeleri iptal etmeye çalistigim ancak buna gücümün yetmedigi, nahos bir ifadeyle attigim imzalari ‘yaladigim’ söylenmektedir. Bu noktada bakan takdirinde ve yasal bir hak olan geçici görevlendirmeleri tamamen insani nedenlerle minimum düzeyde kullandigimi belirtmem gerekir.
Ne benim ne ekibimin zaafi oldu. Ihale derdi, rant derdi, para derdi, hirsizlik, namussuzluk bilmedik. Es, kardes, akraba, çocuk, hisim ne bakanlikta cirit atti ne de ihale islerine bulasti. Oglum Devlet Bakanligi’ndan bu yana makam odamin kapisindan içeri bile girmedi. Makamlara serefle geldim, ayni onurla da ayrildim…
Ben ‘Siyaset üstü’ degilim; siyasetçiyim. Siyaset bakanligin size gönderdigi metindeki gibi asagi bir seviyede ise siyaset yapmayalim zaten. Ben birileri tarafindan yazilan/yazdirilan bir metin ile kendini ifade etmeye çalismak yerine sizlere dogrudan bu mektubu göndermeyi dogru buldum. Bastan sonra iftira, hakaret ve asagilama dolu bu metnin içerigine bir onur mücadelesi çerçevesinde cevap veriyorum. Sayin Dinçer’in konudan bilgisi olmadigini iyi niyetle tasimakla beraber kendisinin bu hatayi en yakin zamanda düzeltecegine inaniyorum.”
BAKANLIK: “YANLISLIK OLDU “
Milli Egitim Bakanligi Basin Müsaviri Burcu Eyisoy, krize yol açan söz konusu elektronik postanin yanlislikla gönderildigini ve daha sonra özür dilediklerini söyledi.
Kaynak:www.hurriyet.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284