Parti Meclis Üyesi Ve Istanbul Milletvekili Umut Oran:

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis üyesi ve Istanbul Milletvekili Umut Oran, her ülkenin tarihiyle yüzlesmesi gerektigini söyledi.

Parti Meclis Üyesi Ve Istanbul Milletvekili Umut Oran:
Karaman’da basin mensuplariyla Ögretmenevi’nde bir araya gelen Milletvekili Umut Oran, gündeme iliskin degerlendirmelerde bulunurken, basin mensuplarinin sorularini da yanitladi.
Oran, AK Parti hükümetinin dis ve ekonomi politikalarinda izledigi yolun yanlis oldugunu ve bu durumun ileride Türkiye’nin basina büyük dert açacagini belirtti.
 
 
Toplantinin sonunda basinin sorularini yanitlayan Oran bir gazetecinin Dersim olaylariyla ilgili bazi partililerin yaptigi açiklamalarin nasil degerlendirilecegi yönündeki sorusuna, “Türkiye Cumhuriyeti çok zor sartlarda kurulan, çok büyük badirelerden geçen bir ülke. Neredeyse yoktan var olan bir ülke. Her ülkede oldugu gibi bizim ülkemizin tarihinde de çesitli evreler, safhalar var.  Bu ülke uzun dönem tek partili dönemlerle yönetildi. Dolayisiyla her ülkenin tarihiyle yüzlesmesi, geçmisinde hatalari varsa bundan korkmamasi ve bunlarla barisabilmesi gerekir. Bu çerçevede tarihçilerin böyle bir çalisma yapmasi gerekiyor. Genel Baskanimiz da daha önce söyledi. Tarihçiler, tarihin sayfalarini incelerler, bilimsel olarak ortaya bir durum tespiti koyarlar. Siyasette buna göre pozisyon alir. Tarihi arastirmak ve tarih üzerinde çalismak siyasetçilerin görevi degildir. Bizim partimizde arkadaslarimiz hür olarak ifadelerini kamuoyuyla paylasabilirler. Belli bir parti disiplini içerisinde, belli bir siyasi parti programi, ilkeler çerçevesinde ve tüzügün verdigi imkânlar, yetkiler çerçevesinde her parti yöneticisi arkadasimiz görüslerini paylasabilirler. Burada esas olan sey parti disiplinidir. Parti disiplini içerisinde demokratik olarak fikirlerini ortaya koymalaridir. Bu konuyla ilgili Sayin Genel Baskanimiz hem merkez Yönetim Kurulunu, hem de grup baskanvekillerini göreve davet etti. Bu konu önümüzdeki süreçte Genel Baskanimizin bire bir yürüttügü bir konu olacak. Genel Baskanimiz kamuoyunu aldigi kararlar konusunda bilgilendirecektir. CHP’nin kapatilmasi, kapatilmamasi konusunda yine sizlerde dâhil olmak üzere her vatandasimizin her türlü düsünceyi gayet rahat olarak dile getirmesi gerekir. Bu ülkede düsünce özgürlügü var. Parti olarak herhangi bir kisitlama getirmemiz söz konusu bile olamaz. Cumhuriyet Halk Partisi Recep Tayyip Erdogan’in çiftligi AK Parti degildir. Dolayisiyla CHP halkin partisidir. Halk içerisinde de insanlarimiz elestireceklerdir. Dogru yapilanlara dogru, yanlis olanlara yanlis deme hakkina sahiptirler” diye konustu.
Bir gazetecinin TBMM Baskani Cemil Çiçek’in Silivri’nin anahtari bende degil, sizce Silivri’nin anahtari kimde sorusuna ise Oran, “Silivri’nin anahtari öncelikle Türkiye Büyük Millet Meclisi Baskaninda. Çünkü TBMM Baskani kefil oldu ve bir mutabakat yapti. O mutabakata da AK Partinin yetkilileri imza atti. Dolayisiyla bugün Silivri demeyelim de Hukukun üstünlügünün çalisabilmesinin mercegi yetkisi yapmasi gereken hem meclis baskani hem de basbakanin partisi AK Partidir. Attiklari imzayi, verdikleri sözü tutmalari gerekiyor. Nitekim bu konu Avrupa Birligi raporunda da yazildi, elestirildi. Geçen hafta Avrupa Birligi Genislemeden Sorumlu komiseri ise bu konuda hükümetin dikkatini çekti. Meclis Baskaninin görevini yapmasi gerektigini ve o mutabakata uyulmasinin altini isaret etti” dedi.
CHP, Referandum ve Genel Seçimlerde Basarisiz Oldu
Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis üyesi ve Istanbul Milletvekili Umut Oran, CHP’de 17 aydir görev yapan yeni yönetimin yasadiginin bir süreç oldugunu söyleyerek, “Bu süreçte bir referandum ve genel seçim yasadik. Önümüzde yerel seçimler var. Biz kendi adimiza seçimlerde aldigimiz oyun özelestirisini yapiyoruz. Kendimizi basarili bulmuyoruz. Çünkü basarili olmak için o seçimi almamiz gerekiyordu. Simdi biz nedenlerini arastirip nasil biz 2014 yerel seçimlerinde basarili oluruz ve bugünkü belediye sayimizdan daha fazla belediyeye sahip olabiliriz onun arayisi içerisindeyiz. Partimizde özelestirimizde son derece acimasiz olabiliyoruz ki dogru yolu bulalim. Partimiz içerisinde çok ciddi bir çalisma var. Üyelerimiz güncelleniyor. Demokratik bir tüzüge geçiyoruz. Örgütlerimizde genel kurullar basladi. Önümüzde olagan kurultayimiz olacak. Daha etik nasil bir siyasi parti olabiliriz, daha seffaf nasil olabiliriz. Daha çogulcu, katilimci bir parti nasil olabiliriz onun arayisi içerisindeyiz Bizim bir tek hesap verecegimiz ve hizmet edecegimiz yer var o da halktir” diye konustu.
Toplantiya Cumhuriyet Halk Partisi Il Baskani Ahmet Ertugrul, Merkez Ilçe Baskani Mustafa Cem Kagnici, partili yöneticiler ile basin mensuplari katildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284