Recep Konuk: “Milletin Hizmetkârligina Talibiz”

Ak Parti Milletvekili Adaylari Recep Konuk ve Recep Seker, Karaman Muhtarlar Dernegi, Esnaf ve Sanatkârlar Odalari Birligi ve Karaman Ticaret Borsasini ziyaret etti. Adaylar Ilim Yayma Cemiyeti Karaman Subesi tarafindan Suriye’ye gönderilmek üzere yola çikacak olan yardim tirini da dualarla yolcu etti.

Recep Konuk: “Milletin Hizmetkârligina Talibiz”

“Ülkemizin Bulanik Zihinlerle Gidecegi Yol Yoktur”
Ak Parti Karaman Milletvekili adaylari Recep Konuk ve Recep Seker seçim çalismalarina hiz kesmeden devam ediyor. Adaylar Karaman Muhtarlar Dernegi’nde köy ve mahalle muhtarlariyla bir araya geldi. Çok sayida muhtarin katildigi programda konusan Recep Konuk, Ak Parti hükümetleri döneminde muhtarlara daha çok önem verildigini ifade etti. Konuk, “Muhtarlarimiz bizim gözümüz kulagimiz. Onlar vatandaslarimizla bizim aramizda köprü vazifesi görüyor. En ücra bölgelerde bile yasanan sorunlari gerek bizlere gerekse yerel yönetimlerde görev yapan arkadaslarimiza ileterek önemli bir görevi yerine getiriyorlar. Muhtarlarimiz Ak Parti hükümetleri döneminde özlük haklari ve çalisma sartlarinin iyilestirilmesi anlaminda önemli kazanimlar elde etti. Simdi bunlari da göz ardi etmeden önümüzdeki süreçte de uyum içerisinde çalismaya devam edecegiz” dedi. Muhalefeti de elestiren Konuk, “Muhalefet bol keseden vaatlerde kafalari karistirma gayretinde. Stratejileri olmayan, gelecege dönük hesabi kitabi yapamayanlarin yapabilecegi tek is zihinleri bulandirmaktir. Ülkemizin bulanik zihinlerle gidecegi yol yoktur. Bunlar yerine ülkemizin gelecegini, stratejisini, hedeflerini konussak. Ama halkimiz artik neyin ne oldugunu biliyor. Bu tür bos vaatlere kanmiyor. Ak Parti’nin yaptiklari ortada. Bizim yaptiklarimiz ortada. Biz farkindaysaniz vaatlerde bulunmak yerine yaptiklarimizla konusuyoruz ve daha yapacaklarimiz oldugunu anlatiyoruz. Yaptiklarimiz yapacaklarimizin teminatidir” dedi. Adaylar muhtarlarin taleplerini de dinledi. Programda bir muhtarin okudugu siirler sohbet ortaminda geçen programa renk katti.
“Milletin Hizmetkâri Olmayan Hizmet Üretemez”
Adaylarin ikinci duragi Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi oldu. Oda baskanlari ile bir araya gelen adaylar, son 13 yilda ülkemizde olusturulan güven ortaminin kolay tesis edilmedigini, bunu korumak ve devam ettirmek için hep birlikte çalismaya devam edeceklerini söyledi. Recep Konuk burada yaptigi konusmasinda, “Seçim sürecine girdigimiz bugünlerde ülkemizi eski Türkiye’ye götürme gayretlerinin oldugunu görüyoruz. 7 Haziran seçimlerinde önümüzde iki seçenek oldugunu düsünüyorum. Türkiye tekrar koalisyonlarin oldugu, kendi problemlerini çözemeyen. IMF’ye mahkum bir ülke mi olsun yoksa barisin huzurun kardesligin oldugu müreffeh gelismis zengin bir ülke mi olsun? Bununla ilgili bir yol ayrimindayiz. Burada herkese görev düsüyor. Iste 7 Haziran günü herkes üzerine düsen sorumlulugun geregini yerine getirmeli ve ülkemizin eski Türkiye’den uzak Yeni Türkiye olma yolundaki tercihini kullanmali” dedi. Karaman’i her yönüyle dünya sehirleriyle yarisir hale getirmek için toplumun her kesimi ile istisarelerde bulunacaklarini belirten Konuk, “En büyük varlik halktir. Bütün sorunlarin çözümü halktadir. Biz milletin hizmetkarligina talibiz. Hizmetkar olmayan hizmet üretemez. Aslinda hizmetkarliga talip olmak bir sanstir da. Bizler halkimizla iç içe olarak Yeni Türkiye’yi Yeni Karaman’i hep birlikte olusturacagiz. Karamanimizi dünyada adindan söz ettirir bir konuma kavusturacagiz” dedi.
Yardim Tirini Dualarla Suriye’ye Ugurladilar
Ak Parti Karaman Milletvekili Adaylari Recep Konuk ve Recep Seker, Ilim Yayma Cemiyeti Karaman Subesi tarafindan Suriye’ye gönderilmek üzere yola çikacak olan yardim tirini da dualarla yolcu ettikten sonra Ticaret Borsasi’na geçti.
“Artik Bölgesel Kalkinma Modelleri Devrede”
Burada da bir konusma yapan Recep Konuk, “Bir ilin kalkinma potansiyeli yer üstü ve yer alti zenginlikleri ve bunlari harekete geçirecek insan kaynagi ile ölçülebilir. Karaman sadece ülkemizin degil dünyanin en önemli tarim havzalarindan birinin içinde ve o havzada üretileni isleyebilecek bir birikime de sahip. Yani Karaman hem kendisi daha çok üretmeli ve bu ürettiklerini islemeli hem de yani basinda üretileni isleyecek ve islemeli. Aksaray’dan baslayarak, içine Nigde, Konya ve Afyon’un da dâhil oldugu ve Karaman’in üretimiyle olmasa bile sanayisi ile isin merkezinde oldugu bu havzadan hem Türkiye’nin dört bir yanina hem de dünyanin her tarafina islenmis gida ürünü bu topraklardan gitmeli ve insallah gidecek de. Yani bu bölge tahil ambari olarak belki anilmaya devam edecek ancak bu ünvaninin yanina gida havzasi, gida vadisi ünvanini da ekleyecek” dedi.
Bölgesel kalkinmanin önemine de deginen Recep Konuk, artik Anadolu’nun kalkinmasinda bölgesel kalkinma modellerinin devreye girdigini söyledi. Konuk, bugün dünyada ülkelerin bile ekonomik kalkinma anlaminda sinirlarini kaldirdigini belirterek “Bizde önümüzdeki süreçte Anadolu’dan baslayarak bölgesel kalkinma modelleriyle ülkemizi bugünkü bulundugu konumdan daha üst seviyelere tasiyacagiz. Bunu hep birlikte basaracagiz” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284