Recep Konuk, “Taseli Bölgesinde Ekonomi Yeniden Canlanacak”

Ak Parti Karaman Milletvekili Adayi Recep Konuk seçim çalismalarini Taseli bölgesinde sürdürüyor. Ermenek ve Basyayla ilçelerinde belde ve köy ziyaretleri ile vatandaslarla bir araya gelen Konuk, “Bölge halkinin derdi bizim derdimizdir, maden ocaklarinin yani sira bölgeyi kalkindiracak çalismalarla ekonomiyi yeniden canlandiracagiz” dedi. Bölgenin basbakan çikaran bir bölge olarak bu firsati iyi degerlendirmesi gerektiginin altini çizen Konuk, vatandaslardan Basbakan Ahmet Davutoglu ve partisi için destek istedi. Konuk, Basyayla’nin Üzümlü ve Karapinar köy halkinin merakla bekledigi sulama projesiyle ilgili bir de müjde verdi.

 Recep Konuk, “Taseli Bölgesinde Ekonomi Yeniden Canlanacak”

Basbakan Ahmet Davutoglu’nun Karaman mitingi ile moral bulan Ak Parti Karaman Milletvekili Adaylari sahadaki seçim çalismalarina hiz kesmeden devam ediyor. Adaylar, Ermenek ve Basyayla ilçelerinde köy köy dolasarak vatandaslarla bir araya geldi. Gittikleri bölgelerde araç konvoylariyla karsilanan adaylara vatandaslar da yogun ilgi gösterdi. Adaylar ilçe merkezlerinde de esnaf ziyaretleri gerçeklestirdi.

“Ekonomiyi Yeniden Canlandiracagiz”
Taseli bölgesinde vatandaslarin sorun ve taleplerini dinleyen Ak Parti Karaman Milletvekili Adayi Recep Konuk, “Bölge halkimizin derdi bizim derdimizdir. Biz Ermenek, Basyayla ve Sariveliler’de yasanan sorunlarin hepsine hakimiz. Tabi hakim olmak yetmez. Taseli bölgesinin sorunlarinin çözüme kavusturulmasi ve bölge halkimizin özellikle ekonomik anlamda daha rahat yasam standartlarina kavusturulmasi için çalismalarimizi baslattik. Gerek maden ocaklariyla gerekse tarim ve hayvancilikta bölgemizi kalkindiracak çalismalarla ekonomiyi yeniden canlandiracagiz” dedi.
Konuk, Maden Isçileriyle Bulustu
Taseli bölgesindeki maden isçileri ile bire bir görüsen ve isçilerin sorunlarini da dinleyen Recep Konuk, “Taseli bölgesinde son yasanan maden kazasi olayi tüm ülkemizi oldugu gibi bizi de derinden üzmüstür. Bugüne kadar belki ifade etmedik ama olayin yasandigi andan itibaren Konya Seker ailesi olarak gerek maddi anlamda gerekse manevi anlamda olay yerine ilk ulasan kurumlardan biri bizdik. Buranin hangi ilin sinirlari içerisinde olduguyla ilgilenmedik. Sonuçta orada yitip giden canlar evine helalinden ekmek götürebilmek için yerin binlerce metre altinda mücadele veren bu ülkenin evlatlariydi. Sunu söylemeye çalisiyorum. Biz dün kendi bölgemiz degil diyerek sahipsiz birakmadigimiz Karamanimizin sorunlari ile ilgileniyorduk, bugün resmi anlamda burasi da bizim bölgemiz olacak ve bölge halkimizin her derdiyle yakindan ilgilenecegiz. Sorunlarin çözüme kavusturulmasi için de gece gündüz demeden çalisacagiz. Bu bizim boynumuzun borcudur” dedi.
“Taseli Bölgesinin Maden Ocaklarina Dayali Ekonomisini Çesitlendirecegiz”
Konuk, “Bizim maden ocaklariyla ilgili baslattigimiz çalismalar yeni degil. Bu bölgedeki ocaklar, maliyetler, rezervler ve isletilmesi ile ilgili uzun zamandir üzerinde çalistigimiz projeler var. Bunun yaninda bölgenin degisen iklim sartlariyla tarim ve hayvancilikta neler yapilabilir bunlar üzerine de projeler gelistiriyoruz. Bu üzerinde çalistigimiz projelerin uygulanabilirligi ve hayata geçirilmesi belki biraz zaman alabilir ama biz inaniyoruz ki Taseli bölgemiz önümüzdeki süreçte rahat bir nefes alacak. Biz bölgenin sadece maden ocaklarina dayali ekonomisini çesitlendirmek istiyoruz. Biz Konya’da 1 tane fabrikadan 35 tane fabrika yaptik. Bunu yaparken de kimseye biz 35 fabrika yapacagiz diye söz vermedik. Allah bize nasip etti çalistik çabaladik ve hayata geçirdik. Simdi, bugünlerde dünyanin örnek aldigi Toroslarin hemen diger tarafinda gerçeklestirdigimiz çalismalarda elde ettigimiz bilgi birikim ve tecrübelerimizi bu bölgelerle taçlandiracagiz” dedi.
“Kalkinmanin Önceligi Devlet Bütünlügü ve Birligidir”
Kalkinmanin önceligi devlet bütünlügü ve birligidir diyen Recep Konuk, “Geçmiste Dünya devletleri gerek ülkelerinde yasanan gerekse diger devletlerle yasadiklari kavgalari bir kenara birakip, ekonomik anlamda aralarindaki sinirlari bile kaldirarak bugün güçlü devlet olmayi basarmislarken bizim onlardan neyimiz eksik. Önceligimiz aramizdaki fitne fesat kavga gürültüyü bitirip ülkemizde birlik ve beraberligi saglamak olmalidir. Tabi Türkiye’nin gelismesini istemeyen güçler ülkemiz üzerinde oynadiklari oyunlarla Türkiye’de kaos ortami hiç bitmesin, kavga hep sürsün istiyor. Bunu da birligini saglamis ülkemizin yeniden ihtisamli günlerine kavusup cihan devleti olacagini bildikleri ve korktuklari için istiyorlar. Ülke olarak buna firsat vermeyecegiz vermemeliyiz” dedi.
“Basbakanimiza En Güçlü Destegi Biz Vermeli Firsati Kaçirmamaliyiz”
Muhalefet partilerini elestiren ve Ak Parti iktidarinin çalismalari hakkinda da konusan Recep Konuk, bölgenin basbakan çikaran bir bölge olarak bu firsati iyi degerlendirmesi gerektiginin altini çizerek vatandaslardan Basbakan Ahmet Davutoglu ve partisi için destek istedi. Konuk, “Türkiye AK PARTI’nin arkasinda durdu, bir ve birlik oldu. 12 yilda bir asra sigmayacak isleri yapti. 12 yilda dünyada örnegi olmayan üç katlik büyüme rakamini yakaladi. Vize engeli yüzünden disariya adim atamayan bir ülkeydik, vize diye bir dert kalmadi. Manevi cografyamizi birakin kendi insanina sefkat elini uzatamayan Türkiye gitti, hem manevi cografyasina hem mazlum milletlere kol kanat geren Türkiye geldi. Muhalefet dediklerimiz maalesef, daha güçlü ve itibarli bir Türkiye mücadelesine omuz vermek, daha güçlü ve itibarli Türkiye insasina katki vermenin huzurunu yasamak yerine varsa yoksa AK PARTI’yi güçsüz düsürmenin pesindeler. Onlarin bir tane derdi var, AK PARTI güç kaybetsin de Türkiye’ye ne olursa olsun. Öyle yagma yok. Bu millet her seyin farkinda. Siz enerjinizi milletin gelecegi için dis alemde Türkiye’nin verdigi mücadele de harcamadiginiz müddetçe cezalisiniz. Bugün önümüzde çok önemli bir seçim var. Bölge olarak bu seçim bizim için farkli bir anlam ifade ediyor. Bölgemiz kendi topraklarindan çikmis bir basbakan ile seçime giriyor ve basbakanimiza hemsehrileri olarak en büyük destegi bizim vermemiz gerekiyor. Verecegimiz destek Basbakanimiz Ahmet Davutoglu’nu hem ülkemizde hem dünya liderleri karsisinda güçlü kilacak. Bölgemiz O’nun gücünün nimetlerinden de yararlanacaksa 7 Haziran günü gözü kulagi Konya’da Karaman’da Taskent’te olacak basbakanimizin yaninda oldugumuzu göstermeliyiz” dedi.
Konuk’tan Üzümlü ve Karapinar köylerine müjde
Recep Konuk, Basyayla ilçesinin Üzümlü ve Karapinar köylerini ziyaretinde köy halkinin merakla bekledigi gölet ve sulama projesiyle ilgili olarak projede sona gelindigi ve ihalenin 9 Temmuz 2015 günü yapilacaginin müjdesini de verdi. Konuk, henüz milletvekili olmadan bile bölgenin sorunlarini ve taleplerini devam eden ve yapilacak yatirimlarini yakindan takip ettiklerini ifade ederek, “Ihalenin yapilmasi ve yer tesliminin ardindan göletin kisa sürede tamamlanmasi için çalismalari yakindan takip edecegiz. Bölgenin su sorununu çözüme kavusturacagiz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284