Recep Konuk; “Üreticinin Ürününe Deger Katacagiz”

Seçim çalismalarina Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi rektör ve çalisanlarini ziyaret ederek devam eden Ak Parti Karaman Milletvekili Adayi Recep Konuk, Urgan Mahallesi’nde de vatandaslarla bulustu. Recep Konuk burada yaptigi konusmada hayvancilikta irk islahi ve embriyo transferinin önemine deginerek önümüzdeki dönemde tarim ve hayvancilikta üreticinin ürettigi ürüne deger katacak yeni projeleri hayata geçireceklerini söyledi.

 Recep Konuk;  “Üreticinin Ürününe Deger Katacagiz”

Ak Parti Karaman Milletvekili Adayi Recep Konuk Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri GÖKMEN ve rektörlük personelini ziyaret etti. Rektörlük ziyaretinde konusan Recep Konuk, “12. Yüzyilda bilim ve kültür merkezi olan Karaman, Oxford ile yasit ve o dönem Beseri Bilimler ile Fen Bilimlerinde Oxford’tan daha üst düzeyde egitim veren Emir Musa Medresesi, Hatuniye Medresesi, Ermenek’teki Tol Medresesine sahip Karaman’in 20’nci yüzyila üniversitesiz girmesi bir ayipti, o ayibi Ak Parti temizledi ve 12’nci yüzyilin üniversiteler sehrine bu vasfini tekrar Ak Parti kazandirdi” dedi.

Recep Konuk Kep Törenine Katildi
Rektörlük çalisanlarini ziyaretinin ardindan bu yil ilk mezunlarini verecek olan Kamil Özdag Fen Fakültesi Matematik Bölümü ögrencilerinin kep töreni heyecanina ve mutluluguna ortak olan Konuk, ögrencilerle bir süre sohbet ettikten sonra bundan sonraki hayatlarinda basarilar diledi.
“Istikrar Olmasaydi Yatirimlari Yapamazdik”
Recep Konuk’un aksam saatlerindeki duragi ise Urgan Mahallesi oldu. Konuk, halen hayvancilik faaliyetlerinin yapilmaya devam ettigi mahallede vatandaslarla bulustu. Hayvanciligin tarimin ayrilmaz parçasi oldugunu vurgulayan Recep Konuk, hayvancilikta irk islahi ve embriyo transferinin önemine deginerek önümüzdeki dönemde tarim ve hayvancilikta üreticinin ürettigi ürüne deger katacak yeni projeleri hayata geçireceklerini söyledi. Konuk yaptigi konusmada sunlari söyledi.
“Sizler çok önemli bir is yapiyorsunuz. Bizler çiftçimizin, refah seviyesinin yükselmesi için hayvanciligin, tarimin ayrilamaz bir parçasi olduguna inaniyoruz. Gelismis ülkelerin hepsinde çiftçi gelirleri içinde bitkisel üretimin payi yüzde 25-30’lar, hayvansal üretimin payi yüzde 70-75’ler civarindadir. Iste bu noktada bizler hayvansal üretimin payini yükseltmek amaciyla bölgenin hatta ülkemizin ihtiyacini karsilayabilecek büyüklükte et ve süt entegre tesisleri olarak dünyada tek olan tesisleri Orta Anadolu’da kurduk. Biz bu yatirimlari Ak Parti iktidarinin istikrarli dönemlerinde gerçeklestirdik. O yatirim iklimleri olmasaydi kuramazdik. Bu tesislerde günlük 3000 adet küçükbas, 1200 adet büyükbas hayvan islenecek. Iste bu hayvanlari nerden temin edecegiz. Sadece Konya yeterli degil elbette Karaman’dan Aksaray’dan Türkiye’nin dört bin yanindan hayvan gelecek bu tesislere. Bu tesisler onun için stratejik bir bölgeye kuruldu. Bu tesisin en önemli özelligi de vatandasimizin ürettigi ürünün degerini bulmasi notasindaki sanayi eksikligini de gidermis olacak. Bugün kirsal alanda hayvan sagligi, beslenmesi, üreticilerimizin egitimleri de dahil olmak üzere her konuda ne yapilmasi gerekiyorsa bastan asagi ele alacagiz ve üzerimize düsen ne ise yerine getirecegiz. Tabi bunlari tek basimiza degil hep birlikte basaracagiz. Hayvancilikta irk islahi ve embriyo transferi de çok önemlidir. Orta Anadolu’da kurdugumuz bu tesislerin alt yapi çalismalarinin en önemli ayaklarindan biri olan irk islahina da çiftlikler kurarak katki saglamaya çalistik. Özellikle Bozyazi Anamur’dan Isparta’ya kadar uzanan Toroslarda hayvanlarin otlayabilecegi ciddi anlamda organik madde bollugu var. Bunu bir sekilde hayvanla bulusturmak gerekiyordu. Kurdugumuz bu çiftliklerle hayvanlardaki süt ve et verimliliginin kalitesini artiriyoruz. Yine embriyo transferiyle ilgili de çok basarili denemeler yapildi. Iste bütün bu çalismalar tarim ve hayvancilikta üreticinin ürettigi ürüne deger katacak çalismalardir. Bunun bereketinden bütün bölge halkimiz yararlanacaktir. Bizler bu yapilan çalismalarla yetinmeyecegiz elbette yeni projelerle tarim ve hayvancilikta önemli çalismalari hep birlikte gerçeklestirecegiz” dedi.
“Karaman Tarihin Iddiali Sehri”
Karaman’in Anadolu’nun kadim sehirlerinden biri oldugunu ifade eden Recep Konuk, “Karaman tarihin iddiali sehri. Karaman iddiali olmak için altyapisini tamamlamis bir sehir. Vizyonunu yükseltmeye, ismini yükselen sehirler arasina yazdirmaya hazir bir sehir. Ben Karaman’i suna benzetiyorum, hani takimlar lig baslamadan önce hazirlik kampi yapar, kondisyon depolar, güçlenir. Karaman Ak Parti’nin 13 yillik iktidar döneminde kondisyon depoladi, altyapisini güçlendirdi, kuvvetine kuvvet katti, kendisini basariya tasiyacak organizasyonunu yani ulasim altyapisini kuvvetlendirdi, simdi sira sahaya çikip firtina gibi esmekte, sanayisi ile markalari ile kültürel etkinlikleri ile sosyal hayati ile sporu ile turizmi ile süper lige, yildizi parlayan illerin süper liginde sampiyonluga oynamakta” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284