Recep Konuk: `Yamali Bohça Dikis Tutmaz”

Seçime sayili günler kala çalismalarin temposunu artiran AK Parti Karaman Milletvekili Adayi Recep Konuk, muhalefete yönelik elestirilerini sürdürdü.

Recep Konuk: `Yamali Bohça Dikis Tutmaz”

Milletvekili Adayi Recep Konuk, resmi kurum ziyaretleri ve esnaf ziyaretlerinin yani sira aksam saatlerinde düzenlenen mahalle toplantilariyla da vatandaslarla bulusmaya devam ediyor. Seçim çalismalari boyunca gerçeklestirdigi ziyaretlerde ve toplantilarda yogun ilgi ile karsilasan Recep Konuk, bu kez Yeni Mahalleli seçmenlerle bir araya geldi.
Toplanti da konusan Recep Konuk, muhalefet partilerine yönelik elestirilerini sürdürdü. Konusmasinda muhalefet partilerinin tek basina iktidar olma iddialarinin bile olmadigini ifade eden Konuk, AK Parti’nin koalisyon ortagi ile isi olmadigini ve uygulayacagi programin belli, iddiasinin da tek basina iktidar oldugunu söyledi.
Konuk konusmasinda sunlari söyledi:
“2002’den bu yana yapilan seçimlerde muhalefet her seferinde bu sefer sürpriz dedi. Bu sefer kazandik dedi. Millet bunlari da biliyor, AK Parti’yi de biliyor. Bunlarda sandik milletin önüne gelene kadar hep isler iyi gidiyor, ama sandiktan da hep maglup çikiyorlar. Yani maç oynanmadan kendilerini sampiyon ilan ediyorlar, maçtan sonra küme düsüyorlar. Bunlar ezeli magluplardan olusan kadrolu muhalefet partileri. Millet bunlarin kadrosunu muhalefet olarak tayin etmis. Bu seçimde de sürpriz yok, millet yine onlara muhalefet siralarinda yer ayirdi. Bunu söylerken iddiali olmamin bir sebebi var. Onlar zaten kendi agizlariyla seçimi kaybettiklerini itiraf ediyorlar. Seçime sunun surasinda 2 gün kaldi. Ben size soruyorum, AK Parti disinda bir partinin tek basina iktidar iddiasi var mi? Bu seçimden birinci çikamazsam birakirim diyen muhalefetten bir Genel Baskan var mi? Bu seçimin birincisi zaten belli. Bu seçime muhalefet partilerinden hiç biri birinci parti olma iddiasiyla girmiyor. Kimisi ana muhalefet pozisyonunu koruma, kimisi üçüncü parti olmak, kimisi baraji geçmek için giriyor. Bazilari da oy pusulasinda amblemimiz görünsün diye giriyor. Yani bizimle bas pehlivanlik mücadelesine çikmaya cesaret eden parti zaten yok. Onlarin hedefi basalti. Onlar kendi aralarinda yarisiyor, biz baska kulvarda.Bakmayin öyle AK Parti’yi hedef tahtasina oturtmalarina onlar AK Parti’yi geçmek için onu yapmiyorlar, AK Parti ile yarisiyor görünüp kendi aralarindaki yarista öne geçmeye çalisiyorlar. En baba yigidinin iddiasi yüzde 30’u bile bulmuyor. Tek basina iktidar iddiasini fazla iddiali buluyorlar ve diyorlar ki, bizim tek basimiza iktidara gelme sansimiz yok bari koalisyon olsun diyorlar. Ben demiyorum, onlar diyorlar. Ben de onlara soruyorum, madem tek basiniza iktidar iddianiz yok niye tek basiniza seçim beyannamesi yaziyorsunuz. Bir araya gelip koalisyon beyannamesi yazsaydiniz. Ayri ayri sunu yapacagiz bunu yapacagiz diye atip tuttunuz, mangalda kül birakmadiniz. Birinizin dedigi digerinin dedigini tutmuyor, birinizin önceligi digerinden farkli. Yani bunlar diyor ki, illa da koalisyon. Ben de milletime soruyorum; yamali bohça dikis tutar mi?”
AK Parti’nin koalisyon ortagi ile isi olmadigini ve uygulayacagi programin belli, iddiasinin da tek basina iktidar oldugunu söyleyen Recep Konuk, “AK Parti’nin iddiasi belli tek basina iktidar. AK Parti’nin öyle koalisyon ortagi ile isi yok, uygulayacagi program belli. Ülkemizi ulastirmayi taahhüt ettigi hedef belli. Hani hep derler ya, ekonomide en büyük risk belirsizliktir diye. Simdi bunlarin hangisinin ekonomi programina inanacak millet. Koalisyon pazarliginda hangisinin ekonomi programi galip gelecek ya da o programlardan hangi parçalar kesilip biçilip ekonomiye elbise dikilecek belli degil. Etegi mi kisa olacak, paçasi uzun, kollari kisa mi olacak, bedene oturacak mi oturmayacak mi belli degil. Ona seçimden sonra karar verecekler. Uygulayamayacaklari vaatleri için de bahaneleri simdiden hazir, koalisyon ortagimiza kabul ettiremedik. Bundan önce öyle olmadi mi? 94 krizi, 2001 krizi öyle gelmedi mi? Basaramayanlarin bahanesi hep koalisyon ortakligi olmadi mi?” dedi.
Ülkeyi koalisyona layik görenlerin bu memleketin sesinin yüksek çikmasindan rahatsiz olanlar oldugunu ifade eden Recep Konuk, “Bu memlekette koalisyon isteyenler Türkiye üzerinde hesabi olanlardir. Bu memlekette AK Parti’nin gücünü törpülemek isteyenler, millet degil kendini milletin üstünde görenlerdir” diye konustu.
Vatandaslarla tek tek ilgilenen Recep Konuk toplantinin sonunda talepleri de dinledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284