Saadet Partisi İl Başkanı Şahin: Hızlı Tren ve OSB Yük Terminali Karaman’ın Gelişimi İçin Önemli Projelerdir”

Saadet Partisi İl Başkanı Şaban Şahin hızlı tren ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak“Saadet Partisi olarak Karaman’ımıza vaat edilen yatırımları yakından takip ediyoruz” dedi.

Saadet Partisi İl Başkanı Şahin: Hızlı Tren ve OSB Yük Terminali Karaman’ın Gelişimi İçin Önemli Projelerdir”
Şahin, “Vaat edilen bu projelerden ekonomik girdi sağlayacağına inandığımız Karaman OSB yük Terminali, ulaşımın kolaylaştırmasını ve çeşitlendirilmesini sağlayacak olan hızlı tren projesi önemlidir ve bu projeleri biz Saadet Partisi olarak destekliyoruz. Ancak görülüyor projenin herhangi bir teknik, coğrafik veya hukuksal bir sorunla karşılaşmaması için gerekli çalışmalar baştan yapılmamış, ihale aşamaları, ihaleye katılan firmaların itiraz etmeyeceği şekilde yönetilmemiş ve projenin tamamlanması geciktirilmiştir” dedi.
01.12.2014 tarihinden itibaren 4 ay tren seferi yapılmayacak denilmişti ancak 21 ay geçtiği halde tren seferlerinin halen başlatılamadığı belirten Başkan Şahin, “2014 yılının Ağustos ayında dönemin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Lütfi Elvan ‘Müdürler Çalışmıyor’ diye serzenişte bulunduğu açıklamasında Hızlı Trenin 2015 yılında hizmete gireceğini beyan etmişti. Yine aynı yılın Ekim ayında Sayın Belediye Başkanımız ‘Hızlı trenin ilk hattı gelecek yıl bu zamanlar açılmış olacak’ diyerek 2015 yılı sonlarını işaret etmişti. Sayın Lütfi Elvan Mart 2015’teki açıklamasında da ‘8-10 ay gibi bir sürede Konya-Karaman hattı tamamlanacak’ diyordu. Bu tarihler mazide kaldı. Konuyla ilgili dönemin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, bugünkü Başbakan Sayın Binali Yıldırım 29.02.2016 tarihinde TBMM’nin 48. Birleşiminde “İnşallah, bu sene sonunda Konya-Karaman’da da tren çalıştırmayı başlatacağız. Yaklaşık seyahat süresi otuz beş dakikaya inecek.” demişti. Şimdi Sayın Başbakan’ın bu sözüne göre bu yılın sonunu bekliyoruz, bakalım ne olacak” dedi.
Saadet Partisi İl Başkanı Şaban Şahin; “Bu yetkililerin, bu süreçteki sıkıntılardan haberi yok muydu, bu proje ile ilgilenilmiyor muydu ki projenin bitişi için tarih veriliyordu.” dedi
Konya-Karaman hattı ile Konya-Ankara YHT hattını karşılaştıran Şahin, “Konya-Ankara Hızlı tren hattı uzunluğu, Konya-Karaman hattının 2 katı ve Konya-Ankara hattında yapılan altgeçit, üstgeçit, menfez Konya-Karaman hattında planlanın 2 katı, Konya-Karaman hattında 1 adet köprü planlanıyor, Konya-Ankara hattında 7 adet yapıldı.
Konya-Ankara hattı 5 yılda bitti, Konya-Karaman hattının 2-2.5 yılda bitmesini beklemek gayet makuldür, ancak 12 Mart 2014’te temeli atılan hat için 2.5 yıl geçmesine rağmen hala bitiş için ışık görünmüyor. İnşallah hem hızlı tren projesi hem de Karaman OSB yük Terminali projesi biran evvel tamamlanır ve faaliyete geçer bu projeler Karaman’ımızın gelişmesi için önemli projelerdir” diyerek açıklamasını tamamladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284