Siyasilerden Türkiye’ye Örnek Olacak Davranis

30 Mart’ta yapilacak olan yerel seçimlere adim adim yaklasirken ilimizde bulunan siyasi partiler örnek bir davranisa imza attilar.

Siyasilerden Türkiye’ye Örnek Olacak Davranis

Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez’in tanikligiyla hazirlanan protokol, Polisevi’nde düzenlenen bir törenle yapildi.
Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez yaptigi konusmada, “30 Mart’ta yapilacak olan seçimlerin saygi, sevgi ve hosgörü ortaminda geçmesi için herkesimin üzerine düseni yapmasi gerekir. Bizde Emniyet olarak herhangi bir olumsuzlugun yasanmamasi için önlemimizi alacagiz. Karaman’da imza altina aldigimiz bu protokol tüm Türkiye’ye örnek teskil edecektir. Siyasi parti baskanlarimiza bu konudaki duyarliliklarindan dolayi tesekkür ediyorum” dedi.
Imza töreninde hazir bulunan AK Parti Il Baskani Kerim Dereli, CHP Il Baskani Ahmet Ertugrul, MHP Il Baskani Ismet Hatipoglu ve Saadet Partisi Il Baskani Hüseyin Uguz, daha önce hazirlanan protokolü imzalayarak ellerini havaya kaldirarak birlik mesaji vererek birbirlerini kutladilar.
Imza altina alinan protokolün maddeleri ise söyle;
Biz asagida isimleri yazili partilerimizin Il Baskanlari olarak 09.01.2014 günü bir araya gelerek 30 Mart 2014 günü yapilacak olan Belediye Baskanligi, Belediye Meclis Üyeligi ve Il Genel Meclisi Üyelikleri seçimlerinin;
Karsilikli sevgi saygi ve hosgörü ortaminda geçmesi ayrica, Karaman insaninin ülkemize örnek teskil edecek sekilde gürültü ve çevre kirliliginden uzak huzurlu bir ortamda bu sürecin tamamlana bildigini göstermesi için asagidaki maddelerde mutabik kaldigimizi;
Sonuç ne olursa olsun tüm mücadelemizin öncelikle sehrimize ve ülkemize hayirli olmasini temenni ediyoruz.
Halkimiza ve kamuoyuna saygi ile duyururuz.
1-Il ve Ilçelerde seçim irtibat bürolari açilmayacaktir. ( Beldeler bu kapsamin disindadir.)
2-Süslemeler Parti Binalari önü ve karsidan olacak sekilde görüntü kirliligine yol açilmayacak boyutta yapilabilecektir.
3-Miting öncesi veya parti üst düzey yöneticilerinin gelmesinde (3) üç gün öncesinden duyuru ve ilan amaçli ses yayin araçlari kullanilabilecektir.
4-Miting süslemeleri; mitingin yapilacagi alan ve alana giris güzergahi süslenebilecektir.
5-Ses yayin araçlari (3) üç günlük süre zarfinda hastane, okul, ibadethaneler ve huzurevleri vb. Egitim, tedavi ve bakim yerleri gibi bölgelerden geçerken sesi keseceklerdir. Saat : 18.00’den sonra ise kesinlikle ses yayini yapilmayacaktir.
6-Sair zamanlarda ses yayin araçlari dolastirilmayacaktir.((Belde ve Köyler Bu kapsam disindadir.)
7-Asiriya kaçmamak üzere adaylarin kendi özel araci ve parti araçlarinin süslemeleri yapilabilecektir. Bu sayi (5) bes araci geçmeyecektir.
8-Miting haricinde konvoy yapilmayacaktir.
9-15 günde bir bir araya gelinecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284