Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakanligi’nin Yeni Patronu Lütfi Elvan Oldu

Basbakan Erdogan Cumhurbaskani Gül görüsmesi sonucunda yapilan Kabine degisikligiyle Ilimiz Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Lütfi Elvan Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakani oldu.

Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakanligi’nin Yeni Patronu Lütfi Elvan Oldu

Basbakan Recep Tayip Erdogan ile Cumhurbaskani Abdullah Gül’ün görüsmesi sona erdi. Basbakan Erdogan, 1,5 saat süren görüsmenin ardindan düzenledigi basin toplantisi ile yeni kabineyi açikladi. Basbakan Erdogan, “Kabine üyelerimizin degisikligiyle alakali ay sonu itibariyla bunu yapabilecegimizi daha önce açiklamistim. Arkadaslarimin bir kismi mevcut gelismeler nedeniyle görevlerinden affini istediler, bir kismi zaten adayliklariyla ilgili bakanliklarindan ayni sekilde ayrilmis oluyorlar. Bir kismi takdirim içerisinde, Sayin Cumhurbaskanimiza teklif ettigim kendilerinin de onadigi bir degisiklik oluyor" dedi.
Basbakan Yardimciligi'na Ankara Milletvekili Emrullah Isler,
Adalet Bakanligi'na Baskabakan Yardimcisi Bekir Bozdag,
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi'na Sakarya Milletvekili Aysenur Islam,
Avrupa Birligi Bakanligi’na Antalya Miiletvekili Mevlüt Çavusoglu,
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanligi'na Kocaeli Milletvekili Fikri Isik,
Çevre ve Sehircilik Bakanligi'na Istanbul Milletvekili Idris Güllüce,
Ekonomi Bakanligi’na Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi,
Gençlik ve Spor Bakanligi’na Samsun Milletvekili Akif Çagatay Kiliç,
Iç Isleri Bakanligi’na Basbakanlik Müstesari Efkan Ala,
Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakanligi’na Ilimiz Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Lütfi Elvan’in getirilmesi ilimizde sevinçle karsilanirken, Elvan’in bu isin üstesinden de basari ile gelecegini düsünüyor, bu yolda basarilar diliyoruz.

Lütfi Elvan Kimdir?

Lütfi Elvan, 12 Mart 1962’de Karaman Ermenek’te dogdu. Baba adi A. Nuri, anne adi Samiye’dir. Maden Yüksek Mühendisi, Ekonomist ve Planlamaci; Istanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesini bitirdi. Ingiltere’de Leeds Üniversitesinde maden ve yöneylem arastirmasi alaninda, ABD’de Delaware Üniversitesinde ekonomi dalinda yüksek lisanslarini yapti. Etibank’ta yüksek mühendis olarak göreve basladi. DPT’de planlama uzman yardimcisi, uzmani, Kalkinmada Öncelikli Yöreler Daire Baskanligi ve Müstesar Yardimciligi görevlerinde bulundu. Ayrica, OECD Kirsal Kalkinma Grubu Baskan Yardimciligi, Avrupa Birligi Egitim ve Gençlik Merkezi Yönetim Kurulu Baskani ve AB Müzakere Izleme ve Yönlendirme Komitesi Üyesi olarak görev yapti. 23. Dönemde Karaman Milletvekili seçildi. 23. Dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Esbaskanligi, Türkiye Macaristan Dostluk Grubu Baskanligi ve Güneydogu Avrupa Isbirligi Süreci Türkiye Temsilciligi görevlerinde bulundu. 24. Dönemde Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani oldu. Çok iyi düzeyde Ingilizce bilen Elvan, evli ve 2 çocuk babasidir.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284