Yerel Seçimler 2013 Sonbaharinda Yapilacak

Basbakan Yardimcisi Bekir Bozdag 2014 yilinin Mart ayinda yapilmasi planlana mahalli idareler seçimlerinin öne alinarak 2013 sonbaharinda yapilacagini belirtti.

Yerel Seçimler 2013 Sonbaharinda Yapilacak
Bir dizi açilis ve incelemeler yapmak üzere Burdur’a giden ve Burdur Belediyesini ziyaret eden Basbakan Yardimcisi Bekir Bozdag sadece bir defaya mahsus olmak üzere seçimlerin 2013 sonbaharinda yapilmasinin kararlastirilacagini söyledi.
Basbakan Yardimcisi Bozdag “Mahalli seçimler yaklasiyor. 2013 içerisinde mahalli seçimleri gerçeklestirecegiz. Diger siyasi partiler olumlu yaklasirsa mahalli seçimleri bir defaya mahsus Anayasa'ya geçici bir madde koymak suretiyle erkene alma yönünde bir kararimiz var. Su anda MHP bu konuda olumlu yaklasiyor. Sayin Basbakanimizin görüsü bu istikamette. Mahalli seçimlerin tarihi 2014 Mart degil, 2013 Ekim, Kasim veya Aralik aylarindan birinde partiler arasi görüsmeyle belirlenecek. Bundan sonraki süreçte 5 yilda bir yapilacak seçimler, 4 yila indirilmiyor. Sadece 1 defaya mahsus olmak üzere 2013 sonunda yapilmasi kararlastirilacak. Bunun faydasi çok olacak. Kis sartlarinda seçim propagandasi yapmak oldukça zor. Geçen seçimlerde Muhsin Yazicioglu bir helikopter kazasi geçirerek rahmete kavustu. Kis sartlari nedeniyle seçim yapmanin zorluk ve risklerini ortadan kaldiracak bu çalisma hem de seçimin dogru zamanda yapilmasini saglayacak.” seklinde konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284