Aile Hekimi Daha Az Bekletiyor

Saglik Bakanligi`nin yaptigi arastirmaya göre Türk halki muayene olmak için gittigi aile hekimliklerinde ortalama 13 dakika, devlet hastanelerinde ise 45 dakika sira bekliyor.

Aile Hekimi Daha Az Bekletiyor
Hastalarin muayene öncesi beklediklerini iddia ettikleri süreleri sorgulayan bir anket çalismasi yapan Saglik Bakanligi'nin arastirmasi randevusuz hastaneye giden hastalarin bekleme sürelerinin 1 saati buldugunu ortaya koydu. Yenisafak'tan Fazli Sahan'in haberine göre hastalar, aile hekimliklerinde ortalama 13 dakika, devlet hastanelerinde ise 45 dakika sira bekliyor.
YARIM SAAT BEKLETEN VAR
Arastirmaya göre Aile Sagligi Merkezlerine (ASM) basvuran hastalarin yüzde 41,6'si, muayene olabilmek için 9 dakika ve daha kisa süre bekledigini, devlet hastanesine basvuran hastalarin yüzde 39,2'si ise 31 dakika ve daha uzun bekledigini ifade etti. Hastalarin muayene olabilmek için beklediklerini beyan ettikleri sürelere göre, ASM'lerde hastalarin ortalama bekleme süresinin 13 dakika 31 saniye, devlet hastanelerinde hastalarin 45 dakika 19 saniye oldugu tespit edildi.
YÜZDE 78'I DOKTORA GÜVENIYOR
Hastalarin kendilerini muayene ve tedavi eden hekime güven duyup duymama durumlari sorgulandiginda ise ASM'ye basvuran hastalarin yüzde 78'i kendilerini muayene ve tedavi eden hekime kesinlikle güven duydugunu, yüzde 20'si kismen güven duydugunu, sadece yüzde 2'si güven duymadigini belirtti. Devlet hastanesine basvuran hastalarin ise yüzde 63,8'i kendilerini muayene ve tedavi eden hekime kesinlikle güven duydugunu, yüzde 32,3'ü kismen güven duydugunu, yüzde 3,9'u güven duymadigini söyledi.
DOKTOR ÖNERISINE NE KADAR UYULUYOR?
Hastalarin, hekimin verdigi tedaviyi uygulayip uygulamama durumlari arastirildiginda ise hastalarin yüzde 86'si hekimin verdigi tedaviyi (önerileri ve reçeteledigi ilaçlari) kesinlikle uygulayacagini belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284