Aile Hekimleri De 1 Temmuz’da Randevulu Sisteme Geçiyor

Saglik Bakanligi, hastanelerde uygulanan ‘randevu merkezi’ sisteminin kapsamini genisletti. Aile hekimleri de uygulamaya dahil ediliyor. 1 Temmuz’dan itibaren vatandaslar, aile hekimlerinden randevularini telefonla ‘Alo 182’ çagri merkezini arayarak veya internet araciligiyla ‘www.hastanerandevu.gov.tr’ adresinden alabilecek.

Aile Hekimleri De 1 Temmuz’da Randevulu Sisteme Geçiyor

Saglik Bakanligi’ndan yapilan yazili açiklamada, geçen yildan itibaren ülke çapinda 804 hastanede ve 29 bine yakin hekimle basarili sekilde yürütülen Hastane Randevu Merkezi sisteminin kapsaminin genisletildigi belirtildi. Uygulamanin önümüzdeki hafta baslayacaginin ifade edildigi duyuruda söyle denildi: “1 Temmuz’dan itibaren tüm aile hekimlerinde uygulanmaya baslayacak sistem sayesinde vatandaslarimiz aile sagligi merkezlerinde sira bekleyerek zaman harcamayacak. Daha sakin ve huzurlu ortamlarda saglik hizmeti alabileceklerdir. Bununla birlikte aile hekimleri de poliklinik ve poliklinik disi hizmetlerini etkili planlayarak sunacaklardir. Uygulama, saglik hizmetlerine erisimi kolaylastirirken verim ve kaliteyi de önemli oranda artiracaktir.”
Saglik Bakanligi, kisa süre önce tüm aile hekimlerine Hastane Randevu Merkezi Uygulamasi üzerinden hastalari için uzman hekim randevusu olusturabilme imkâni sagladi. Mevcut durumda aile hekimleri kendi kullandiklari sistemden, istedikleri hastane ve istedikleri brans hekiminden randevu aliyor. Aile hekiminin randevu alarak hastasini uzman hekime yönlendirmesi, vatandasin saglik hizmetlerine erisimini kolaylastirirken aile hekimine de hastasinin tetkik ve tedavilerini takip edebilme imkani sagliyor. Uygulamanin bir diger faydasi da elde edilen istatistiki verilerle saglik kuruluslarinin ve bakanligin kaynaklarinin daha etkin kullanilmasi.
‘Ek masraf’ haberi asilsiz
Saglik Bakanligi, aile hekimlerinin tetkik ve sarf malzeme ücretlerini vatandastan alacagi yönündeki iddialari yalanladi. Bakanlik, TBMM’de müzakerelerine baslanacak olan torba yasa hakkinda Türk Tabipler Birligi’nin, bazi basin organlarinda yer alan iddialari üzerine açiklama yapti. Açiklamada söyle denildi: “Torba yasa ile aile hekimlerinin tetkik ve sarf malzeme ücretlerinin vatandastan alinacagi yönündeki iddialar asilsizdir. Kanun tasarisinin ilgili maddesi ile daha önceden aile hekimlerinin ödeme kalemleri arasinda sayilan tetkik ve sarf malzemesi ödemeleri teknik olarak bu bölümden çikarilmaktadir. Illerde halk sagligi müdürlüklerimizce hizmet veren ilgili laboratuvarlara bu ödemenin yapilacagi yönünde düzenleme hazirlanmaktadir.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284