Altunsoy: Aile Sagligini Korumak Ve Yükseltmek Için Çalisan Ebelerimizin Günü Kutlu Olsun

21-28 Nisan tarihleri arasinda kutlanan Ebelik haftasi nedeniyle Halk Sagligi Müdürü Ali Riza Altunsoy bir mesaj yayinladi.

Altunsoy: Aile Sagligini Korumak Ve Yükseltmek Için Çalisan Ebelerimizin Günü Kutlu Olsun

Altunsoy mesajinda, “Ebelik Tarihin çok eski dönemlerinden bu yana uygulanan, bilim ve sanatin birlestigi ruh etik degerler üzerine temellenmis profesyonel bir saglik disiplinidir.
Sagligin temeli, gebelik ve dogumla atilir ve saglikli aileler gelecegin anahtaridir. Tüm dünyada aile sagligini korumak ve yükseltmek için çalisan ebelik meslegi, yüklendigi bu önemli misyon ile toplum için vazgeçilmez meslekler arasinda yer alir. Ebelik mesleginin önemine dikkat çekmek için dünyada ve ülkemizde her yil 21-28 Nisan Ebeler Haftasi ve 5 Mayis Dünya Ebeler Günü olarak kutlanmaktadir. Ana-Çocuk Sagligi hizmetleriyle birlikte, dogum öncesi, dogum ve dogum sonrasi dönemde anneye ve bebeklere bakim hizmetleri veren ebeler, koruyucu önlemler ile anne ve bebekte anormal durumlarin saptanmasi, tibbi önlemlerin saglanmasi ve tibbi yardimin olmadigi durumlarda ilkyardim ve acil önlemlerin alinmasi gibi hizmetleri verir. Saglik alaninda yurdumuzun her kösesinde bu kutsal görevlerini fedakârca yerine getiren tüm ebelerimizin "Ebeler Haftasi"ni kutluyorum” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284