Askerlere Aile Planlaması Eğitimi 

Jandarma Komutanlığında vatani görevini yapmakta olan erlere “Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar” konusunda bilgilendirme eğitimi yapıldı.

Askerlere Aile Planlaması Eğitimi 

19 Aralık 2018 Çarşamba günü İl Jandarma Komutanlığı yemekhanesinde düzenlenen eğitime konuşmacı olarak Üreme Sağlığı Eğitimcileri Hemşire Serap Çatal, Hemşire Hatice Ekinci katıldı. 
İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada “Cinsel yolla bulaşan hastalıklar, giderek artan görülme sıklığı, tanı ve tedavilerindeki güçlükler sonucunda tüm dünyada bir toplum sağlığı sorunudur. En sık rastlanan Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar gonore, klamidya enfeksiyonları, genital herpes, genital siğiller, human immunodeficiency virus enfeksiyonu, hepatit B, sifiliz, trikomoniazis, şankroid'dir. Birçok cinsel yolla bulaşan hastalık az sayıda hastalık belirtisine neden olduğundan etkilenmiş kişinin enfeksiyona yakalanmış olması ve başkalarına bilmeden bulaştırması mümkündür. O halde erken tanı ve acil tedaviyi sağlamak için bu enfeksiyonların taranması önemlidir. Cinsel açıdan aktif ergenler ve genç erişkinlerin cinsel yolla bulaşan hastalıklar açısından taranması ve bilgilendirilmesi önem arz etmektedir. Tedavi edilmemiş cinsel yolla bulaşan hastalıklar uzun dönemde önemli sorunlara neden olabilmektedir. Hem kadınlar hem de erkeklerde kısırlığa yol açabilmektedir. Kadınlarda bu hastalıklar dış gebelik ile sonuçlanabilmektedir. Özellikle genital siğillerin etken olduğu bir cinsel yolla bulaşan hastalık kadınlarda rahim boynu kanseri riskini de artırmaktadır. İlaveten gebe veya gebe kalmayı planlayan kadınlar tedavi edilmemiş cinsel yolla bulaşan hastalıklarının doğacak çocukları için komplikasyonlara neden olabildiğinin bilincinde olmalıdır” denildi. 


Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2018, 12:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284