Başhekim Açıkgöz: Bizim İşimiz Fedakarlık, Şefkat Ve Merhamet Gerektirir

Karaman Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Osman Açıkgöz 14 Mart Tıp Bayramı vesilesi ile Hastanede çalışan doktorlara samimi bir dil ile yazılmış mektup gönderdi. Başhekim Açıkgöz mektupta “Ağrıyı dindirmek ilahi bir sanattır” atasözüne vurgu yaparak mesleğin zorluklarına rağmen fedakarlık, şefkat ve merhamet ile yürütüldüğüne dikkat çekti.

Başhekim Açıkgöz: Bizim İşimiz Fedakarlık, Şefkat Ve Merhamet Gerektirir

Karaman Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren Toplum Ruh Sağlığı Merkezi danışanları ve yetkilileri ise doktorlara kendi elleri ile yaptıkları kalemlikleri hediye olarak gönderdiler.

Başhekim Açıkgöz’ün doktorlara gönderdiği mektubun tam metni;

Değerli meslektaşım,

İnsanların en stresli en hassas zamanlarında, doğumdan ölüme, belki en çok kendilerini kaybettikleri anlarda bile hep onların yanında ve yine her şeye rağmen onların ellerini tutmaya, dokunuşlarınızda hayatlarında fark yaratmaya devam etmektesiniz. Biz bu dokunuşların ne kadar değerli olduğunun ve merhametinizin simgesi olduğunun bilincindeyiz. Çünkü eski bir hint atasözünün Latincede hayat bulan şekliyle dediği gibi ‘’ ağrıyı dindirmek ilahi bir sanattır.’’

Hastanemizde her gün binlerce hasta ve hasta yakınına hep birlikte sağlık hizmeti sunmaktayız. 2.Basamak sağlık hizmeti son derece profesyonel ve teknik onlarca cerrahi ve sağlık bakım prosedüründen, sayısız otelcilik hizmetlerine, mahremiyeti yüksek bilgi işlem ve güvenlik hizmetlerine kadar oldukça karmaşık bir koordinasyonu gerektirmektedir. Tüm bu organizasyon içinde elbette aslolan insan….Ve sağlık hizmeti; insana verilen en kıymetli, en kutsal hizmettir.

Bir sağlık idarecisi olarak rolüm gereği ne kadar zor şartlarda, gereğinde sevdiklerinizi, kendi hastanızı evde bırakarak günün her saati büyük bir özveri ve şefkatle bu hizmetleri verdiğinizi en derinden bilenlerdenim ve sağlık çalışanlarıyla 24 saatini geçirmeyen birçok kişiden bizi tam olarak anlamalarını beklemek sanırım fazla iyimserlik olur.

Tüm bunların yanında bugün sağlık hizmeti sunan, sisteme inanılmaz katkılar sağlayan bireyler olarak yarın bu hizmetlerin potansiyel alıcısı olacağımız gerçeğinin bilinciyle tüm katkılarınız fedakârlığınız, gösterdiğiniz şefkat ve merhametten dolayı hepinize şükranlarımı sunuyor, sevdiklerinizle ömür boyu mutluluklar diliyorum. 14 Mart Tıp Bayramınız kutlu olsun, İyi ki varsınız…

En Derin Sevgi ve Saygılarımla…

Dr. Osman AÇIKGÖZ Tüm ekibim adına Başhekim

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2018, 17:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284