“Büyüyünce Doktor Olacagim”

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Anaokulu ögrencileri, farkli meslek elemanlarini yerinde gözlemleyerek, meslekleri yaparak-yasayarak ögreniyor.

“Büyüyünce Doktor Olacagim”

Her hafta farkli yerlere giderek sosyal ortamlarda nasil davranilacagini yasayarak ögrenen çocuklarda; ayni zamanda siraya girme, soru sorma, bekleme, saygi gösterme, yardim etme gibi bazi sosyal degerler konusunda farkindalik olusturuluyor.
Anaokulunda doktorluk mesleginin nasil yapildigini soru-cevap ve beyin firtinasi yöntemleriyle taniyan 4-5 yasindaki çocuklar, önce okulda drama yaparak doktorluk meslegini tanidilar. Bilgilerini pekistirmek için de 9 No’lu Aile Sagligi Merkezine giderek ögrendiklerini yerinde görme firsati elde ettiler.
Aile Sagligi Merkezini tanitan Dr. Recep Seker, çocuklarin doktorluk, hemsirelik gibi mesleklerle ilgili merakli sorularini, ilgiyle ve sabirla cevapladi. Saglik merkezindeki tüm aletleri tek tek tanitan ve boy-kilo ölçümü, hasta muayenesi gibi uygulamalari tek tek her çocuga ögreten Dr. Seker, çocuklara balon, dil basacagi gibi sirin hediyeler de verdi.
“Doktor Seker amcaya” tesekkür ederek saglik merkezinden ayrilan çocuklar, okulda pipetlerden ve kagittan yaptiklari steteskoplar ile ögrendiklerini birbirleri üzerinde uyguladilar.
“Doktor kalbimin sesini dinletince hosuma gitti, büyüyünce kalp doktoru olacagim”, “Büyüyünce hemsire olup herkesi iyilestirecegim” diyen çocuklarin, önümüzdeki haftaya da bir ilkokulu gezecekleri ögrenildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284