Cerrahi Ve Ameliyathane Hemsireliginde Güncel Yaklasimlar Konulu Toplanti Yapilacak

Ege Üniversitesi Hemsirelik Fakültesi Cerrahi Hastaliklari Hemsireligi Anabilim Dali ve Karaman Kamu Hastaneleri Birligi’nin katkilariyla 1 Aralik Cumartesi günü ilimizde “Cerrahi ve Ameliyathane Hemsireliginde güncel yaklasimlar” konulu bir toplanti yapilacak.

Cerrahi Ve Ameliyathane Hemsireliginde Güncel Yaklasimlar Konulu Toplanti Yapilacak
Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Nuriye Ulu, toplantinin amacinin en son yeniliklerin gözden geçirilmesini saglamak ve bu konularda deneyimleri olan saglik personelinin görüslerini paylasmak oldugunu belirterek, “Bu toplantimizda hasta ve personel güvenligi ile ilgili güncel konulari inceleyecegiz” dedi.
Saat 09.00’da Demosan Otel’de baslayacak olan toplanti Türk Cerrahi ve Ameliyathane Hemsireleri Dernegi’nin tanitilmasiyla baslayacak. 4 oturum halinde yürütülecek olan toplantinin ilk oturumun baskanligini Doç. Dr. Senay Kaymakçi ile Op. Dr. Atilla Yesil yapacak. Oturumda Doç. Dr. Filiz Ögce ameliyathanede pozitif fiziksel ortamin saglanmasi, Yrd. Doç. Dr. Esma Özsaker’de, ameliyathanede temizlik ve dezenfeksiyon uygulamalari konularinda bilgiler verecek.
Kahve molasinin ardindan ikinci oturuma geçilecek. Yrd. Doç. Dr. Dilek Çakir Umar ile OP. Dr. Yildiray Kuruçay’in oturum baskanligini yürütecegi bölümde Muhdedir Caner Sterilizasyona genel bakis, Doç. Dr. Türkan Özbayir’da tek kullanimlik malzemeler konularinda katilimcilari bilgilendirecek. Daha sonra anlatilan konular üzerinde durum degerlendirmesi yapilacak ve ögle yemegine geçilecek.
Toplantinin ögleden sonraki bölümünde saat 13.30’da Doç. Dr. Türkan Özbayir ile Muhdedir Caner’in baskanliginda Arastirma Görevlisi Aliye Okgün Alcan tarafindan Cerrahi el yikamada kanita dayali uygulamalar, Yrd. Doç. Dr. Yelde Candan Dönmez tarafindan Lateks alerjisi, Doç. Dr. Senay Kaymakçi da Elektrocerrahide Güvenli uygulamalarini anlatacak.
Oturumun son bölümünü Doç. Dr. Filiz Ögce ile Uzman hemsire Yasemin Sanli yönetecek. Bu bölümde Doç. Dr. Meryem Yavuz Cerrahi duman, Arastiram Görevlisi Kevser Karacabay cerrahi pozisyonlar, Arastirma Görevlisi Selda Karaveli ameliyathanede yangin güvenligi, Özlem Caner’de cerrahi sutur materyalleri konularinda bilgilerini paylasacaklar.
Toplanti yapilacak degerlendirmenin ardindan saat 19.30’da verilecek gala yemegiyle sona erecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284