Cilt Varislerini Gideren Termokoagülasyon Cihazi Devlet Hastanesinde

Avrupa ülkelerinde yaygin olarak kullanilan ve cilt yüzeyinde olusan ince varislerin yok edilmesinde kullanilan Termokoagülasyon cihazi ilimiz Devlet Hastanesi bünyesine kazandirildi.

 Cilt Varislerini Gideren Termokoagülasyon Cihazi Devlet Hastanesinde

Kalp ve Damar Cerrahisi uzmani Op. Dr. Osman Yasar Isikli, tedaviyle ilgili olarak yaptigi açiklamada, “Avrupa ülkelerinde çok yaygin olarak yapilan, cilt yüzeyindeki damarlarda harika isler yapan TC3000 Termo Koagülasyon artik Karaman’da. Kilcal damarlarda damar genislemelerinde  TC3000 Avrupa ve Amerika’da kullanilan en etkin cihazdir. Sistem radyo dalgalarini olusturan bir jeneratör cihaz ile bunun dokuya iletildigi ignelerden olusmaktadir. Radyo dalgalari 4mhz frekansinda ve süresi ayarlanabilen atimlar halinde uygulanir. 0.075mm-0.15 mm kalinligindaki igneler çok özel bir kaplamaya sahip olup sadece batirildiginda uç kismi ile etkili olur. Prensipte deriye batirilan igneler yolu ile iletilen radyo dalgalarinin kilcal damarlarinin isi yoluyla pihtilasmasina sebep olur. Genelde 0. 9 mm kadar olan kilcal damar varisleri (telenjektaziler), 0. 3 mm den küçük varisler, bilek, diz ve yüz gibi yerlerdeki varisler ve her hangi bir cilt tipinde olusmus kilcal damar varisleri etkili bir sekilde tedavi edilebilir. Bu grupta baska tedavi alternatiflerine (lazer, skleroterapi) göre avantajlari oldukça fazladir. Avantajlari özetle siralayacak olursak;

1. Tedavi öncesi özel bir hazirlik ya da anestezi gerektirmez. Islem poliklinikte gerçeklesmektedir. Tedavi genelde agrisizdir.
2. Bütün seanslar SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) tarafindan karsilanmaktadir.
3.Ortalama bir seans 10-15 dk. sürer ve bu süre zarfinda varisli alana 200-600 atim uygulanarak kabaca toplam 40-80 cm uzunlugundaki kilcal damar varisi tedavi edilmis olur.
4.Uygulama yeri bir kaç hafta sonra varislerin kaybolmus oldugu normal deriye döner.
5.Islemden sonra sargi ya da bir ilaç kullanimi gerekmedigi gibi, günlük hiçbir aktiviteyi kisitlayacak durum olusmaz.
6.Diger tedavilerde oldugu gibi günes isigindan sakinmaya da gerek yoktur. Mevsim kisitlamasi olmadan bütün bir yil boyunca uygulanabilir.
7.Alerji, pigmentasyon, yanik gibi yan etkiler görülmez. Eger kalp pili varsa, nikel alerjisi varsa ya da islem yapilacak alanda enfeksiyon varsa bu yöntem uygulanmaz.
8.Termokoagülasyon lasere belirli açilardan üstündür. Laser belirgin yangi olusturan, basari için tekrar tekrar uygulamayi gerektiren ve sonuçlarin 4-6 haftada görülebildigi, önemli oranda yanik ve leke kalma riski bulunan pahali bir tedavi seklidir. Özellikte kurallara uygun yapilmadiginda ciddi kozmetik sonuçlar olusturabilir.
9. Termokoagülasyon tek basina skleroterapiye göre de avantajlidir. Örnegin skleroterapi çok küçük varislerde, ayakta, yüzde ve bilekte uygulanamaz ve morarma, leke kalma riski bulundurdugu gibi, tedavi sonrasi sargi ve bandajlari gerektirir.
Genelde skleroterapi ve TC3000 termokoagülasyon birlikte kullanilir. Önce daha büyük varisler skleroterapi ile tedavi edilip, kalan kilcal damar varislerine TC3000 termokoagülasyon uygulanir. Kozmetik yönden harika isler çikaran ve tüm dünyada hayranlik uyandiran Termo Koagülasyon,  Karaman’daki çevre il ve ilçelerden gelmekte olan tüm hastalarimiza hayirli olsun” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284