Çocugun Psiko Ve Sosyal Gelisimi Konusunda Aileler Bilinçlendiriliyor

Toplum Sagligi Merkezi uzman doktorlarindan Tufan Nayir’in baskanliginda hemsireler Zehra Yildirim, Eylem Tekdemir, Seyide Gündogdu ve Saglik memuru Murat Aris tarafindan ögrenciler ve aileleri çesitli konularda bilinçlendiriliyor.

Çocugun Psiko Ve Sosyal Gelisimi Konusunda Aileler Bilinçlendiriliyor
Halk Sagligi uzmani Dr. Tufan Nayir, saglikli bir toplum olusturulmasi için saglikli bireylerin yetismesi gerektigini belirterek, “Çocuklarimizin psikolojik gelisimi anne karninda basliyor. Bu kapsamda Il Saglik Müdürlügü ve Toplum Sagligi Merkezi olarak ilimizde görevli tüm aile hekimlerimizi ve aile sagligi elemanlarimizi egiterek gebelikte gebenin sorunlari ve babalarin anne adaylarina destekleri konusunda tesvik etmelerini saglamaya çalisiyoruz. Bu egitimler sonunda Karaman’da babalarin da artik anneye bebegin gelisiminde yardimci olduklarini görüyoruz” dedi.
Nayir, çocugun psiko-sosyal gelisiminin yani sira beslenme, ilk yardim, zararli aliskanliklar, ergenlik dönemi sorunlari, sigara ve zararlari, kisisel hijyen konularinda da anne-babalari bilinçlendirdiklerini sözlerine ekledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284