Devlet Hastanesinde Halk Arasında Bilinen Yanlış Görüş Çürütüldü

İlimiz Devlet Hastanesi, sezaryenle ilk doğumunu yapan hastasının ikinci bebeğini normal doğumla yapmasını sağlayarak halk arasında bilinen yanlış görüşü de çürütmüş oldu.

Devlet Hastanesinde Halk Arasında Bilinen Yanlış Görüş Çürütüldü

İlk bebeğini sezaryen ile kucağına alan Özgül Durmaz, ikinci bebeğini ise Karaman Devlet Hastanesi Op. Dr. Fadime Açıkel ve ekibinin başarısı ile normal doğumla dünyaya getirerek annelik sevincini ikiye katladı.

Karaman Devlet Hastanesi başarılı bir doğum operasyonuna imza attı. Özgül Durmaz’ın ikinci bebeğini kucağına sağlıkla almasında en büyük katkısı olan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Fadime Açıkel, yaygın olmamakla birlikte sezaryenle ilk doğumunu yapan bazı kadınların normal doğumla yeniden anne olabildiğinin altını çizdi. Açıkel, hastasının hikâyesini şu şekilde dile getirdi: “ Özgül Durmaz 27 yaşında, 5 yıl önce ilk bebeğini sezeryen ile doğum yapmış. 2. Bebeğinin ise normal doğumla hayata gelmesi tıbbı olarak mümkündü ve biz de bu doğumu normal doğum olarak gerçekleştirmeyi uygun gördük. Daha önce sezaryen ile doğum yapan hastalarda ekstra bir durum yoksa bu hastaların yüzde 75’inde normal yani vajinal doğum yapılabilmektedir. 15 Mayıs 2018 tarihinde 2 kilo 850 gram ağırlığında sağlıklı bir erkek çocuk dünyaya getirdi.”

Çok Mutluyuz

İkinci bebeklerini sağlıklı bir şekilde kucaklarına alan Özgül ve Berat Durmaz çifti de duygu ve düşüncelerini paylaşarak çok mutlu olduklarını ifade etti. Anne Özgül Durmaz “ Bundan 5 yıl önce sezaryen ile doğumum gerçekleşmişti. Şimdi de benim isteğim ile normal doğum yoluyla ikinci çocuğumuzu dünyaya getirdik. Bebeğim de ben de gayet iyiyiz. Karaman Devlet Hastanesi’ne, Op.Dr. Fadime Açıkel ve ekibine tüm destek ve yakın ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Baba Berat Durmaz ise, halk arasında yaygın olarak bilinen sezaryen ile doğum yapanların normal doğum yapamayacağı görüşünün gerçek olmadığını belirterek, “Doktorumuzun takibi ve bilgilendirmesi sayesinde normal doğum ile sağlıklı bir biçimde ikinci bebeğimize kavuştuk ve çok mutluyuz” sözleri ile duygularını paylaştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284