Diyanet, Hastanelerde Din Egitimi Verecek

Diyanet, Saglik Bakanligi Ile Protokol Imzalayarak Hastanelerde De Din Hizmeti Verecek Diyanet Isleri Baskanligi, ibadetini gerçeklestirmek için camiye gidemeyen kesimler için harekete geçti.

Diyanet, Hastanelerde Din Egitimi Verecek
Saglik Bakanligi ile protokol imzalamaya hazirlanan Diyanet, hastanelerde etkin hizmet vermeyi amaçliyor. Camiye gelemeyen vatandaslar için din görevlileri hastanelere gidecek. Ayni sekilde din görevlileri, cezaevindeki vatandaslara da ulasacak.
Cezaevlerindeki vatandaslara yönelik Kur’an ögretim programlari hazirlanacak.
TANITIM ARTACAK
Diyanet, etkin hizmet vermek için 2012’nin ikinci dönemine iliskin planlama hazirladi. Bu kapsamda Diyanet, hastanelerde etkin din hizmeti sunabilmek amaciyla Saglik Bakanligi ile bir protokol imzalayacak. Ibadet için camilere gidemeyecek kesimlere, din görevlileri ulasacak.
Diyanet, cezaevleri için de özel çalismalar gerçeklestirecek. Bu çerçevede basta cezaevleri olmak üzere vatandaslarin ihtiyaçlarini karsilamaya yönelik Kur’an ögretim programlari hazirlanacak. Ayrica cezaevlerinde din hizmeti veren cezaevi vaizleri ve Diyanet Isleri Baskanligi personeline Adalet Bakanligi ile isbirligi yapilarak hizmet içi egitim kursu da verilecek. Hizmetlerini çesitlendirme karari alan Diyanet, sehirlerin uygun yerlerindeki camilerde ve diyanet’in hizmet binalarinda okuma salonlari da açacak. 2013 yilina yönelikDiyanet takvimi ve süreli yayinlarin (Diyanet dergisi gibi) tirajinin artirilmasi amaciyla reklam ve tanitim çalismalari yapilacak.
Medyada yer alan dini programlarda Diyanet Isleri Baskanligi temsilcilerinin sik sik yer almasi ve Baskanlik görüslerinin yansimasi saglanacak. Hizmet ve faaliyetlerin daha genis toplum kesimlerine ulastirilmasi amaciyla sosyal medyayi etkin kullanma karari alan Diyanet, Facebook ve Twitter’dan da yararlanacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284