Diyetisyen Habacıdan Bahar Ayına Özel Beslenme Önerileri

Kış mevsimi boyunca alınan kalorili gıdalar ve hareketsiz yaşam metabolizmanın yavaşlamasına neden oluyor. Kış süresince vücutta biriken toksinler, yağlar ve atık maddelerden arınabilmek ve metabolizmayı canlandırabilmek için bahar ayları en uygun dönem olarak görülüyor.

Diyetisyen Habacıdan Bahar Ayına Özel Beslenme Önerileri

Mevsim dönüşümlerine bağlı olarak metabolizma ve hormonlar üzerinde görülebilen değişimler, bazı kişilerde zihinsel ve bedensel farklılıklara yol açabiliyor. Bahar ayının gelişi kimimize enerji ve canlanma hissi verirken; kimimizde halsizlik, yorgunluk hissi, eklem ağrıları, mutsuzluk ve dikkat dağılımı gibi sıkıntılara sebep olabiliyor.

Bahar ayı yorgunluğu ve beslenme programı hakkında Mutlu Diyetisyenlik sahibi Diyetisyen Ali Habacı bizlere önemli bilgiler verdi.  

Habacı, bahar yorgunluğu için dikkat edilmesi gereken hususlara değinerek, “Soğuk kış aylarından sıcak aylarına bir geçiş dönemidir. Bahar yorgunluğunu atlatabilmek için 3 veya 5 gün boyunca sebze ve meyve ağırlıklı bir beslenme programı uygulanabilir. Bahar yorgunluğu ödem oluşmasına neden olabilir bunun için tuzu azaltmamız, uykumuzun kalitesi arttırmamız gerekiyor.  Badem süt ve yoğurt daha çok tüketilmelidir.  Metabolizmamızı hızlandırmak için bitki çayları ve bu ayın sebze ve meyveleri tüketmeliyiz” dedi.

Bahar ayında nasıl beslenilmesi konusunda ise Habacı, “A, B, C, potasyum ve magnezyum mineralleri daha çok tüketilmelidir. Magnezyum minerali ağırlıklı olarak sarı ve turuncu besinlerde bulunur ve potasyum için de portakal, badem, çikolata ve muz gibi besinler tüketilmelidir. En önemlisi ise havaların ısınması ile su kaybı artacak bunu önlemek için günde en az 8 bardak su içilmelidir” diye konuştu.

Diyetisyen Ali Habacı Bahar ayının gelmesi ile kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerinde hangi besinlerin daha faydalı ocağı konusundaysa “Kahvaltıda mutlaka yumurta olmalıdır. Yanında peynir ile desteklenmelidir. Ve bolca yeşillik yenmelidir. Öğle ve akşam yemeklerimizde salata ve yoğurt bulundurmaya dikkat edilmelidir. Tam buğdaylı ekmekler yenilmelidir” dedi.

(Haber: Mustafa EROK)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284