Diz Kapağının Dizilim Bozukluğu Ameliyatla Düzeltildi

Karaman Devlet Hastanesi her geçen gün kendisini yenileyerek hasta memnuniyetine paralel olarak halkımızın tedavi için başka merkezlere gitmesini önlemek amacıyla yeni uygulamaları ve ilkleri gerçekleştiriyor.

Diz Kapağının Dizilim Bozukluğu Ameliyatla Düzeltildi

Ortopedi Uzmanı Uygar Kıran tarafından ilk defa uygulanan yöntemle uzun zamandan beri iyileşmeyen kronik diz ağrısı olan hastanın tendonlarından greft( yama) alınarak yanlara gevşetme ameliyatı ile kombine olarak diz kapağı dizilim bozukluğu cerrahisi gerçekleştirildi.

Op. Dr. Uygar Kıran 28 yaşındaki E.T isimli hastanın uzun zamandan beri koruyucu ve cerrahi dışı tedavilerle iyileşmeyen diz ağrılarının olduğunu, yapılan tetkik ve muayene sonucu diz kapağı çıkıklığı teşhisi konulduğunu belirterek cerrahi müdahaleye karar verildiğini ifade etti.

Op. Dr. Kıran “Toplumumuzun çok önemli bir kesiminde bu "diz kapağı dizilim bozukluğu" denilen sorunu görmekteyiz. Doğuştan veya sonradan( kaza ve travma sonucu) olabilir. Özellikle doğuştan olanlar osteoartrit dediğimiz diz eklemi kıkırdak yapısının bozulmaya başladığı ve ağrı duyusunu içeren sinir uçlarının açığa çıkıp ağrı duyana kadar yetişkinlik çağlarına kadar bulgu vermezler. Erken dönemde tanı konulduğunda fizik tedavi ve benzeri ameliyat dışı yöntemlerle tedavi edilebilen bu hastalık çoğu zaman geç bulgu verdiğinden cerrahi olarak düzeltilmek zorunda kalınmaktadır” dedi.

Bu tür rahatsızlıklar için çok çeşitli ameliyat yöntemlerinin bulunduğuna dikkat çeken Ortopedi Doktoru Uygar Kıran “E.T’ye en uygun olan uyluk iç kısımdaki bağların greft olarak alınarak ve her iki yana gevşetme ameliyatının yapılmasıydı. Ameliyatımız başarılı geçti. Yapılan kontrollerde hastamızda oldukça memnun olduğunu bildirdi” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284