Doktor, Kronik Hastasini `Cep`ten De Takip Edecek

Hizla gelisen iletisim teknolojisi hayatin her alanini kolaylastiriyor. Avea ve Acibadem Mobil Saglik Hizmetleri ile hayata geçirdigi `Uzaktan Kronik Hastalik Takip Projesi`yle 1 yilda 10 bin hastanin takibi evinden ya da isyerinden yapilacak.Proje ile kardiyoloji, yüksek tansiyon, kronik kalp rahatsizliklari, aritmi, kroner damar rahatsizliklari, diyabet hastalarinin yani sira evde bakim gerektiren, taburcu edilen veya acil tibbi yardim sonrasi izlenmesi ve koruyucu kontroller yapilmasi gereken hastalarin hastaneye gelmesine gerek kalmayacak.

Doktor, Kronik Hastasini `Cep`ten De Takip Edecek
Gelistirilen 'M2M Gateway' adi verilen cihaz ile hastalar evde yaptiklari kan sekeri, tansiyon gibi ölçümleri bluetooth veya USB baglantisiyla cihaza otomatik olarak aktarmis olacak. Aktarilan bilgiler Avea 3G altyapisiyla kisinin kendi dosyasina islenmek suretiyle Acibadem Mobil Saglik hekimlerine iletilecek. Uygun tedavi ve bakim hizmetlerinin mobil izleme ile hizli ve denetimler dâhilinde verilmesini hedefleyen uygulama sayesinde, ilk yil içerisinde 10 binden fazla hastaya ulasilmasi bekleniyor. Proje kapsaminda, 5 yil içinde aile hekimleri, evde bakim hizmeti veren kuruluslar ve hastanelerle birlikte bu sayinin 100 binin üzerine çikarilmasi amaçlaniyor. Bu cihazi kronik hastaligi olan en fazla dört farkli kisi kullanabilecek. Ayrica hastanin yurtdisi veya sehir disindaki yakinlarinin hastanin durumunu takip edebilmesini saglama imkâni da düsünülmüs. Hastanin kendisi ya da yakinlari internet ortaminda sonuçlari takip edebilecek. Uygulama yalnizca sehir içiyle sinirli kalmamakla birlikte yurtdisi da dâhil olmak üzere Avea'nin kapsama alanindaki tüm sinirlar içerisinde geçerli olacak.
Acibadem Mobil Saglik Genel Müdürü Dr. Özgür Turgay, hastalarin evlerine birakilan ve Medikal Çagri Merkezi ile iletisimini saglayan yeni takip cihazlari sayesinde artik saglikta da bankacilik gibi 'Self Servis' bir dönemin basladigini söyledi. Turgay, sunulan bu saglik hizmetinin bedelinin cihaz fiyatlari dâhil olmak üzere ortalama 50-60 lira olacagini açikladi. Avea Kurumsal Is Birimi Kidemli Direktörü Tunç Tasman da uygulamayi saglik sektöründeki farkli firmalarla da yapacaklarini ifade etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284