Dr. Karaca: Yeni Uygulama Aile Hekimligini Bitirecek

Karaman Aile Hekimleri Dernegi Baskani Dr. Ünsal Karaca, aile hekimlerinin hastanelerde nöbet tutmasi ile ilgili yönetmeligin aile hekimligini bitirme noktasina getirecegini söyledi.

 Dr. Karaca: Yeni Uygulama Aile Hekimligini Bitirecek

 

Dr. Ünsal Karaca, konuyla ilgili yaptigi açiklamada, saglikta dönüsümün en önemli ayaginin aile hekimligi uygulamasi oldugunu belirtti. Vatandaslarin saglik sisteminden en çok memnun olduklari aile hekimligi uygulamasinin geleceginin karardigini savunan Dr. Karaca, "Aile hekimligi uygulamasini dolgu malzemesi olarak görerek, basarisiz yönetim anlayisi ile hastaneleri idare edemeyen Kamu Hastaneler Birligi'nin kontrolündeki hastanelerde ikinci bir görev olarak acil hekimlik görevi vermeye çalisan yeni düzenlemeleri kabul etmiyor ve yetkilileri uyariyoruz, aile hekimligi biterse vatandas memnuniyeti de biter." dedi.
"Bugüne dek koruyucu saglik hizmetlerinde çok basarili olan, asi oranlarinda Avrupa ortalamasinin üzerinde yüzde 97 basari orani olan, anne ve Bebek ölümlerini yari yariya azaltan ve halkin saglik sisteminden memnuniyetinin yüzde 80'e çikmasini saglayan aile hekimligi uygulamasinda geri adimlar atilma baslandi." diyen Karaca, "Atilan geri adimlar ve aile hekimliginden vazgeçilmesi ile aile hekimliginden oldugu kadar gelecegimizin teminati çocuklarimizin saglik kontrolleri, bulasici hastaliklardan koruyucu asilari, eriskin vatandaslarimizin kronik hastaliklarinin yakindan takip ve tedavileri aksayacak, vatandas memnuniyetinden geri dönüsler baslayacak, saglik sisteminden halkin memnuniyeti azalacaktir. Kendi çalistiklari hastanelerde nöbet tutmak istemeyen hekimlerin yerine hastane acillerinde dolgu malzemesi olarak kullanilmak istenen aile hekimleri, bir gün önce nöbetten çiktigindan bitkinlik içinde, hastalarinca ulasilamaz olacak. Asilamalar, izlemler, koruyucu ve tedavi edici saglik hizmetleri aksayacak, vatandas memnuniyeti azalacaktir. Vatandaslarimiza da seslenmek istiyoruz; aile hekimliginde sona geliniyor, eski saglik ocagi sistemine dönmemek için lütfen aile hekiminize sahip çikiniz." ifadelerini kullandi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284