Dünya Kadınlar Gününde Sağlık Taramasından Geçirildiler

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri Bifa Bisküvi’de çalışan bayan personeli sağlık taramasından geçirdi.

Dünya Kadınlar Gününde Sağlık Taramasından Geçirildiler

Fabrika bahçesinde Mobil Kanser Tarama Aracı ve Sağlıklı Yaşam Aracı ile toplum bilincinin oluşturulması ve kanser tarama çalışmaları yapıldı.

Programa katılan Halk Sağlığı ve Sağlık Müdürü Musa Şahin burada yaptığı konuşmada, “8 Mart tüm dünyada kutlanan ve çeşitli etkinliklere sahne olan özel bir gündür. Müdürlük olarak kadınlarımızın sağlığının korunması ve sağlıklı nesiller yetiştirmek için bu özel günde emekçi kadınlarımızın sağlık taramalarını yaparak ve ihtiyaç duyabilecekleri danışmanlık hizmetlerini vererek destek olmak istedik. BİFA Bisküvi AŞ’de, Mobil Kanser Tarama Aracı ve Sağlıklı Yaşam Aracı ile toplum bilincinin oluşturulması ve kanser tarama çalışmalarının yapılması hedeflenmiştir.  Kanser dünyada ve ülkemizde ölüm sıralamasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada gelen önemli bir halk sağlığı problemidir. Yapılan bu çalışmaların tek hedefi kanseri önleyebilmek ve erken tanı ile yaşam kalitesini yükseltebilmektir. Bunun yanı sıra kadına yönelik şiddet, aile içi şiddet, iletişim, ergen sağlığı gibi konularda kadınların ihtiyaç duyduğu gerekli desteği alabilmesini sağlamak için Sağlık Yaşam Aracımızda görevlendirilen psikolog ve sosyal çalışmacılarımızla bilgilendirme ve danışmanlık hizmeti verilerek kadınların geleceğe daha güvenli bakabilmeleri, bu güven ortamını evlerinde de sağlayabilmeleri amaçlanmıştır. Çalışanlarının sağlığına verdikleri önemden dolayı tüm BİFA Bisküvi AŞ yöneticilerine teşekkür ederiz. Dünyaya güzellikler katan kadınlarımızın 8 Mart Kadınlar Günü kutlu olsun” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284