Felç Hastalarini Iyilestiren Bilgisayar Oyunu Gelistirildi

Ingiltere’de sinir sistemi ve beyinle ilgili arastirmalarda bulunan bilim insanlari, felç geçirmis hastalarin el ve kollarini yeniden güçlendirebilmelerine olanak saglayan bir bilgisayar oyunu tasarladi.

Felç Hastalarini Iyilestiren Bilgisayar Oyunu Gelistirildi

 Günümüzde bilim ne kadar ilerlemis olursa olsun, erken ya da ilerleyen yaslarda görülen birbirinden farkli felç rahatsizliklarini tamamen ortadan kaldiracak bir çözüm henüz bulunamadi. Bu tablonun umut veren yani ise, teknolojinin en azindan tedavi asamasinda degisik yollar ile destek saglayabilmesi. Newcastle Üniversitesi’nden profesör Janet Eyre ve ekibinin önderliginde kurulan Limbs Alive sirketi, felç geçirmis hastalarin daha eglenceli ve hareketli bir sekilde tedavi edilebilmelerini saglayan ‘Circus Challenge’ adli oyunu gelistirdi.

3 boyutlu grafiklere sahip olan ‘Circus Challenge’ fizik tedavide ilerleme kaydetmek isteyen kisiler için ilginç bir deneyim sunuyor. Iki oyun kolunu kullanarak palyaçolara pasta firlatmak, hokkabazlik numaralari, dalis yapmak ve benzeri hareketler sayesinde felç geçirmis hastalarin el ve kollarindaki zayifligi yenmeleri, tekrar motor kontrollerini kazanmalari hedefleniyor. Profesör Janet Eyre, el ve kollarini kullanarak oynadiklari bilgisayar oyunu sayesinde hastalarin performans bilgilerinin analiz edilebildigini, bu bilgilerin hastaya ve internet yoluyla da terapistlerine ulastirildigini belirtiyor. Felç geçirmis hastalarin ‘Circus Challenge’ sayesinde terapist esliginde evde tedavi edilebilecekleri, bu sayede hastaneye ayirdiklari vaktin oldukça düsecegi kaydediliyor.

Kaynak:Amirler.net

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284